Παγδατής : «Πρέπει να ελέγχει καλύτερα τα συναισθήματά του ο Στέφανος»

Ο Μάρκος Παγδατής επέστρεψε στο αγαπημένο του Wimbledon, αλλά αυτή τη φορά χωρίς κανένα άγχος! 

Ταξίδεψε στο Λονδίνο με την οικογένειά του και τόσο εκείνος, όσο και η σύζυγός του αγωνίζονται στα διπλά των legends. 

Πολλές αναμνήσεις, βέβαια, ξύπνησαν για τον 37χρονο Κύπριο, καθώς το 2006 είχε φτάσει ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ το 2019 ολοκλήρωσε εδώ την καριέρα του!

Το SDNA τον συνάντησε στο All England Club

και μίλησε μαζί του, κυρίως για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την πορεία του στη φετινή διοργάνωση.

«Είμαστε εδώ οικογενειακώς, γιατί παίζει και η Καρολίνα (Σπρεμ)», μας είπε ο άλλοτε Νο.8 τενίστας στον κόσμο. «Είναι το σπουδαιότερο τουρνουά τένις, όποτε έρχεσαι εδώ νιώθεις περήφανος, πολύ όμορφα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι πάλι εδώ».

Τι θυμάται περισσότερο από αυτή τη διοργάνωση; «Σίγουρα τα ημιτελικά με τον Ράφα, αλλά έχω νικήσει και τον Άντι Μάρεϊ στο κεντρικό το 2006, έχω νικήσει τον Λέιτον Χιούτ. Υπάρχουν διάφορα παιχνίδια που έρχονται στη μνήμη μου, όπως αυτό με τον Νταβίντ Ναλμπαντιάν στα εξωτερικά γήπεδα. Πολλές οι αναμνήσεις. Πάντα θα θυμάμαι, βέβαια, και το τελευταίο ματς της καριέρας μου κόντρα στον Μπερετίνι. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τώρα είμαστε εδώ, το απολαμβάνουμε όσο μπορούμε με την οικογένεια και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Το καλό είναι ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στα μεγάλα events τον Μάρκο, έστω και ως legend. «Δύσκολο να πεις όχι όταν σε καλούν σε τέτοιες διοργανώσεις. Βλέπεις παλιούς φίλους, είναι χαλαρά τα πράγματα, παίζεις λίγο τένις, πίνεις και τα ποτά σου! Είσαι σε χαλαρό περιβάλλον, τι άλλο να ζητήσεις».

Ο Μάρκος, πάντως, δεν πρόλαβε να δει αγωνιζόμενο τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ενημερώθηκε, όμως, για ό,τι έγινε από τον Μαρκ Φιλιππούση. «Δεν είδα τι έγινε στο ματς με τον Κύργιο, διότι έπαιζα κι εγώ στη Γερμανία. Μίλησα λίγο με τον Μαρκ (Φιλιππούση). Πάντα είναι έτσι ο Κύργιος, δε νομίζω ότι ξεπέρασε τα όρια. Όταν παίζεις μαζί του πρέπει να το περιμένεις. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, τον έχει αντιμετωπίσει τόσες φορές. Και ο Στέφανος στα νεύρα του και στην απογοήτευσή του είπε πράγματα που πιστεύω ότι δεν ήθελε να πει. Είπαν πράγματα και οι δύο, αλλά ως εκεί».

Ο Κύργιος ανέφερε μετά τον αγώνα ότι ο Στεφ είναι soft. O Παγδατής, ωστόσο, διαφωνεί. «Όταν είσαι στο Top 5 του κόσμου, είσαι σκληρός. Μια χαρά είναι πνευματικά. Πρέπει απλά να ελέγχει καλύτερα τα συναισθήματά του μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εκεί πρέπει να βρει μια λύση. Όταν έχεις σκαμπανεβάσματα στα συναισθήματά σου, χάνεις και την αυτοσυγκέντρωσή σου. Εκεί μπορεί λίγο να βελτιωθεί. Είναι άδικο να πούμε ότι δεν είναι σκληρός. Δεν γίνεται να είσαι τοπ, να κάνεις αυτή την καριέρα και να μην είσαι σκληρός ως άνθρωπος. Από τους δύο, πιο soft είναι ο Κύργιος».

Και πρόσθεσε: «Ήταν τυχερός που δεν αποβλήθηκε. Όταν έχεις νεύρα, όλα γίνονται. Αυτό είναι το τένις, γι' αυτό λέω ότι πρέπει να βρει έναν τρόπο να ελέγξει τα συναισθήματα του μέσα στο γήπεδο και πιστεύω ότι αν το καταφέρει αυτό θα γίνει και καλύτερος παίκτης».

Άφησε, πάντως, θετικά μηνύματα φέτος στο χορτάρι ο 23χρονος τενίστας. «Νομίζω ότι το παιχνίδι του ταιριάζει στο χόρτο. Και ο τίτλος στη Μαγιόρκα τού έδωσε αυτοπεποίθηση. Πίστευα ότι θα νικούσε τον Κύργιο. Θα έχει την ευκαιρία του χρόνου να πάει καλά. Τον βοήθησε, πάντως, και ο Μαρκ, που ξέρει καλά το γρασίδι. Μακάρι να βρει λύση και να συνεχίσει με τον Μαρκ, θα το ήθελα πολύ. Πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει πνευματικά, μιλάει και ελληνικά, ξέρει και τη νοοτροπία. Είχε και ο Μαρκ τον πατέρα του πάντα μαζί του και ξέρει πώς είναι και μπορεί να βοηθήσει πολύ και τον Απόστολο. Είναι ένας καλός άνθρωπος και νομίζω ότι θα τον βοηθήσει αφάνταστα». 

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγδατής, Πρέπει, Στέφανος,pagdatis, prepei, stefanos