ΠΑΦΟΣ: Οι γιατροί του ΤΑΕΠ θα εξετάζουν μόνο τα επείγοντα σε μονήρεις βάρδιες

Μόνο τα πολύ σοβαρά περιστατικά, τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως κατηγορίας 1 και 2 θα εξετάζουν οι γιατροί του ΤΑΕΠ Πάφου σε περιπτώσεις που υπάρχει μονήρης βάρδια στο Τμήμα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΙΓΜΑ στην Πάφο, Μάριος Ιγνατίου, η συντεχνία των γιατρών της ΠΑΣΥΚΙ απέστειλε επιστολή προς τον Εκτελεστικό Διευθυντή περιφέρειας Λεμεσού, με την οποία του γνωστοποιεί ότι η συντεχνία κάλεσε ήδη τους γιατρούς που θα εργάζονται στις συγκεκριμένες (μονήρεις) βάρδιες να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περιστατικά,

τα οποία έχουν αξιολογηθεί ως κατηγορίας 1 και 2.

Πλέον η ευθύνη για τη διαλογή των ασθενών βαραίνει περισσότερο τους νοσηλευτές που καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση της υγείας των ασθενών που επισκέπτονται τις Πρώτες Βοήθειες.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται και η αντίδραση των συντεχνιών των Νοσηλευτών, ΠΑΣΥΔΥ και ΠΑΣΥΝΟ, που, αν και έλαβαν γνώση της συγκεκριμένης επιστολής, προς το παρόν δεν έχουν τοποθετηθεί.

Στην δική του τοποθέτηση ο Περιφερειακός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Χρίστος Νικολάου, ανέφερε ότι υπήρξε νέα παραίτηση γιατρού και η διεύθυνση υποχρεώθηκε να αφήσει μόνο έναν γιατρό σε μια βάρδια. 

Προσπαθούμε, είπε, να λύσουμε το πρόβλημα που προέκυψε. 

Τόνισε ότι οι Πρώτες Βοήθειες είναι για τα σοβαρά περιστατικά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως στο παρελθόν καθώς τώρα υπάρχουν οι προσωπικοί ιατροί.  

Keywords
Τυχαία Θέματα