Παράταση ωραρίου ναυαγοσωστών ζητούν οι κολυμβητές Πάφου

Την έντονη αντίδραση των κολυμβητών και όχι μόνο, προκαλεί το γεγονός ότι οι παραλίες λουομένων στην επαρχία της Πάφου, από την 1η Σεπτεμβρίου, επανδρώνονται με ναυαγοσώστες μετά τις 11 το πρωί, μέχρι τις 17.30 γεγονός που αφήνει τους λουόμενους για πολλές ώρες ουσιαστικά "απροστάτευτους", σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου χειμερινών κολυμβητών «Βρυσούδκια Κέλπετρη” Ματθαίο Ιεροκηπιώτη.

Επί του θέματος, ο κ. Ιεροκηπιώτης απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, η οποία έχει κοινοποιηθεί στον Έπαρχο Πάφου, μέσω της οποίας απευθύνει έκκληση να εξευρεθεί μια λύση,

αφού οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικές και πολύς κόσμος θα συνεχίσει να απολαμβάνει το κολύμπι του και μετά το τέλος του Νοεμβρίου, περίοδο που ολοκληρώνεται, η "προστασία", από τους ναυαγοσώστες στις πλείστες παραλίες .

Το ποτήρι της έντονης αντίδρασης των λουομένων ξεχείλισε, είπε ο κ. Ιεροκηπιώτης, μετά τα δυο σοβαρά περιστατικά, που έγιναν πρόσφατα στα Δημοτικά Μπάνια και δυο ανθρώπινες ζωές σώθηκαν κυριολεκτικά την υστάτη, όχι από ναυαγοσώστες αλλά από κολυμβητές που έτρεξαν και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Ο κ. Ιεροκηπιώτης ανέφερε πως οι οργανωμένοι κολυμβητές αντιλαμβάνονται τις δύσκολες εποχές που περνά ο τόπος μας και ειδικότερα ο Δήμος της επαρχίας , αφού η πόλη – όπως είπε- είναι κοινό μυστικό ότι έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις άλλες πόλεις της Κύπρου, από την οικονομική κρίση.

Παρόλα αυτά, συνέχισε, “θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, ότι δεν υπάρχει ναυαγοσώστης από το πρωί, αφού από πολύ νωρίς όχι μόνο στα Δημοτικά Μπάνια, αλλά σε όλες τις οργανωμένες παραλίες της πόλης μας, πολλοί κολυμβητές απολαμβάνουν το μπάνιο τους” .

Ως οργανωμένοι κολυμβητές συμπλήρωσε , “έχουμε κάνει πάρα πολλά διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση αλλά η απάντηση που πήραμε είναι ότι τα ταμεία είναι άδεια”.

Εκτίμησε τέλος πως μπορεί να εξευρεθεί λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα