Πάφος FC - Ανόρθωση 1-0: Ακάθεκτη.... προς τον τίτλο!

Στην κορυφή της βαθμολογίας με το αήττητο, η Πάφος FC που θεωρείται η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.

Για άλλη μια φορά η Παφιακή ομάδα παίρνει το τρίποντο με 1-0 κόντρα στην Ανόρθωση στο "Στέλιος Κυριακίδης" στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Οι «γαλάζιοι» ανέβηκαν στους 29 βαθμούς και περιμένουν απώλειες από τις ομάδες που ακολουθούν ούτως ώστε να αυξηθεί η διαφορά. Η Ανόρθωση ηττήθηκε για πέμπτη φορά στον φετινό μαραθώνιο και έμεινε στους 14 βαθμούς.

Το γκολ

για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Μουσταφά Ναμέ λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 45+1΄, ύστερα από απόκρουση του Λόρια σε σουτ του Ικόκο.

Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι ήρθε στο 25ο λεπτό. Μετά από λάθος του Κβίντα ο Νιγκά πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και την έδωσε στον Γουαρίς ο οποίος έκανε το πλάσε ωστόσο ο Κβίντα επέστρεψε και έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Ακολούθως ο Σαμπό πήρε την μπάλα έκανε το σουτ με τον Αντός να μένει στην θέση του και η μπάλα να κτυπά στο στήθος του και να απομακρύνεται. 

Στη συνέχεια η Πάφος ανέβασε σστροφές και είχε δύο δοκάρια. Στο 38’ ο Μπεσάρτ με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να σταματά στην αριστερή κάθετη δοκό του Λόρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπάιριτς έκανε την προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ και αυτή τη φορά το οριζόντιο δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του Γεωργιανού κίπερ.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Πάφος έφτασε μια ανάσα από το να κάνει τα τέρμα της δυο. Στο 49ο λεπτό ο Ικόκο από πλάγια θέση μπήκε στην περιοχή του Λόρια έκανε το πλασέ και με το ένα χέρι ο Γεωργιανός κίπερ έδιωξε την μπάλα. 

Μεγάλα ευκαιρία έχασε στο 64ο λεπτό η Πάφος. Ο Αμπτουλαχίμι ο οποίος άρχισε και τελείωσε την φάση μέσα από την μικρή περιοχή έκανε το πλασέ με τον Λόρια να λέει και πάλι όχι. 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

 

Πάφος FC: Aντός, Κβίντα, Μπάιριτς, Ικόκο, Ζουνίνιο, Χότσκο, Μπεσάρτ (78΄ Αλ Γκαντιουί), Ναμέ (70΄ Βαλακάρι), Ντράγκομιρ, Σεμέδο, Τάνκοβιτς.

Στον πάγκο: Οιέρ, Παλάσιος,  Δημητρίου, Χέστατ, Μιχαήλ, Πελάζιο, Ταβάρες, Ζοάο Πέδρο

Ανόρθωση: Λόρια, Μπαϊσίνιο, Γουαρίς (59΄ Φερέιρα), Αντωνίου, Κίκο, Σάμπο, Νινγκά (59΄ Χρυσοστόμου), Χάρογιαν (84΄ Παρούτης), Πάντσεον (68΄ Λάζαρος), Κορρέα, Ιωάννου (84΄ Χριστοφή)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κεραυνός, Αντωνιάδης, Κορέια, Κωνσταντίνου

Κίτρινες: Χότσκο / Xάρογιαν

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα