Πάει Υπουργικό το νομοσχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης δημοσιών υπαλλήλων

Τέλος στην αγωνία, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για το ζήτημα της πρόωρης αφυπηρέτησης, φαίνεται πως θα δοθεί το επόμενο διάστημα, αφού έχουν ήδη τροχοδρομηθεί τα επόμενα βήματα.

Χθες, μέλη των συντεχνιών των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, (σ.σ. ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ), της ΠΑΣΥΔΥ και της ΣΑΚ, πραγματοποιήσαν σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο έχει υπογραφεί από τον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένεται όπως κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, στις 6 Νοεμβρίου

και ακολούθως να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όσον αφορά την πρόταση για τον Ταμείο Προνοίας, αυτό υπολογίζεται να δοθεί στις 4 Νοεμβρίου όπου έχει οριστεί νέα σύσκεψη των εμπλεκομένων.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, ανέφερε πως αυτή η εξέλιξη είναι ευχάριστη. Το γεγονός δηλαδή ότι έχει εγκριθεί από τον Γενικό Εισαγγελέας.

Αυτό που αναμένεται, τόνισε ο κ. Λυσάνδρου, είναι σύντομα να εγκριθεί από το Υπουργικό και να ψηφιστεί από τη Βουλή.

«Παράλληλα θέλουμε ένα τονίσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας  θα πρέπει να μεριμνήσει οι θέσεις που θα κενωθούν  με την εφαρμογή του σχεδίου να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην αργήσει η στελέχωση την επόμενη σχολική χρονιά», είπε.

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, ανέφερε στο SigamLive πως, «αυτό ήταν αίτημα των εκπαιδευτικών οργανώσεων ώστε να μην επιβάλλονται αναλογιστικές μειώσεις στα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται να αφυπηρετήσει πρόωρα».

«Το νομοσχέδιο θα εφαρμοστεί, μόνο για μια χρονιά και όχι για πάντα. Θέσης της οργάνωσης είναι ότι οι αναλογιστικές μειώσεις θα πρέπει να τερματιστούν για πάντα, έτσι ώστε να υπάρχει το δικαίωμα το δικαίωμα πρόωρης αφυπηρέτησης χωρίς μειώσεις και ταυτόχρονα να δίνεται η ευκαιρία σε νέους συναδέλφους να εισέρχονται στο δημόσιο τομέα», εξήγησε.

Τέλος ο κ. Χατζησάββας σημείωσε πως, «η οργάνωσής μας έθεσε με έντονο τρόπο τις θέσεις της όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε οι κενές θέσεις που θα προκύψουν με την εφαρμογή του νομοσχεδίου να καλυφθούν άμεσα και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη στελέχωση κατά το έτος 2020-2021».

Τι προνοεί 

Το νομοσχέδιο, προνοεί, τι μη εφαρμογή αναλογικής μείωσης που αφορούν το ΕΦΑΠΑΞ και την Κρατική Σύνταξη και ισχύει για όσους κλείσουν το 60ο έτος μέχρι τις 31 Αυγούστου του 220 ή σε όσους έχουν συμπληρώσει 400 μήνες Υπηρεσίας μέχρι τον ίδιο χρόνο και θα  ισχύει μόνο για ένα χρόνο.

Σημειώνεται πως, από το 2013 μέχρι και σήμερα, οι πρόωροι συνταξιούντες λάμβαναν μεγάλη μείωση  στο ΕΦΑΠΑΞ τους  και στην Κρατική Σύνταξη

Keywords
Τυχαία Θέματα