Πάει και η πρωτεύουσα για λοκντάουν;

Φουλ επίθεση και στη Λευκωσία ο κορωνοϊός. Εισέβαλε στο Προεδρικό, πήρε σβάρνα τους υπουργούς, τρύπωσε στη Βουλή, άλωσε τα σχολεία, επέλασε στους οίκους ευγηρίας. Λεμεσιανοί και Παφίτες άρχισαν ήδη να μουρμουρούν ότι πρέπει να μπει και η πρωτεύουσα σε λοκντάουν. Ή, τουλάχιστον, να αρθεί το δικό τους, για σκοπούς ίσης μεταχείρισης. Δεν ξέρω τι αποφάσεις θα ληφθούν, αλλά κάπου χάσανε την μπάλα εκεί στο Υπουργείο Υγείας. Κατανοούμε ότι έχει πέσει βαρύ φορτίο

στο Υπουργείο με την πρωτοφανή πανδημία, αλλά κάποια πράματα μπορούν να τυγχάνουν καλύτερου χειρισμού από τους αρμόδιους λειτουργούς, για να αποφεύγονται αχρείαστες πρόσθετες ταλαιπωρίες για τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες. Ειδικά με την επιβολή τοπικών λοκντάουν στη Λεμεσό και την Πάφο, υπήρξαν αρκετές αντιφατικές αποφάσεις, κακές εκτιμήσεις, προχειρότητες, απρονοησία και σύγχυση, που κατέληξαν σε πολύωρες ταλαιπωρίες χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Το άκρον άωτον της αντιφατικότητας ξέρετε ποιο είναι; Να κολλήσεις κορωνοϊό την ώρα που περιμένεις στην ουρά να σου κάνουνε τεστ για τον κορωνοϊό!

Ή, να γλιτώσεις από τον κορωνοϊό, αλλά να πάθεις κανένα εγκεφαλικό από το άγχος, τα νεύρα και την απελπισία.

Μα γιατί το λένε rapid test, αφού περιμένεις πέντε ώρες να σου το κάνουν;

Στο μεταξύ, παρατηρήθηκε μαζική εμφάνιση εθνοφρουρών στους δρόμους. Σήμανε συναγερμός στο ΑΚΕΛ, που ετοιμάστηκε να εκδώσει νέα επικριτική ανακοίνωση με τίτλο «έβγαλαν πάλι τον στρατό στους δρόμους». Τελικά διαπιστώθηκε ότι οι φαντάροι πήγαν για να κάνουν... τεστ κορωνοϊού.

Ας κάνουμε υπομονή όλοι για μερικούς ακόμη μήνες, ωσότου έρθουν τα σωτήρια εμβόλια. Μέχρι τότε, η υπομονή πρέπει να συνοδεύεται και από τη συνέχιση της λήψης αυστηρών μέτρων αυτοπροστασίας και αλληλοπροστασίας. Στόχος, να μειωθούν σημαντικά οι αριθμοί των κρουσμάτων. Αλλιώς, μας βλέπω να γιορτάζουμε Χριστούγεννα με τους δικούς μας μέσω... skype, την δε Πρωτοχρονιά, αντί να έρθει ο Άης Βασίλης, να έρθει ο Άης... Κωστρίκκης!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα