Παμπορίδης για Αγαθαγγέλου: Γιατί να μπει η αλεπού στο κοτέτσι; Κωλοτούμπα ΠτΔ

Έντονα ενοχλημένος είναι ο πρώην Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, με την απόφαση της συμπερίληψης του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Παμπορίδης έκανε λόγο για δυσάρεστη εξέλιξη, σημειώνοντας πως είχε μεγαλύτερες προσδοκίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο επίσης πρώην Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου,

έζησαν από πρώτο χέρι την εχθρότητα και την πολιτική που υιοθέτησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ έναντι του ΓεΣΥ και τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να διασφαλίσει πως δεν θα υλοποιηθεί ποτέ αυτή η μεταρρύθμιση.

Κληθείς να αναφερθεί στις μεθόδους που χρησιμοποίησε ο κ. Αγαθαγγέλου, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως μπροστά στον ίδιο σε τρεις συναντήσεις ενώπιων του Προέδρου της Δημοκρατίας, έλεγε πως δεν θα περάσει ούτε πάνω από τα πτώματά τους  η μεταρρύθμιση.

«Ό,τι μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος το έκανε και ήταν και υποχρέωσή του, εκπροσωπούσε μια ομάδα συντεταγμένων συμφερόντων και υπηρετούσε τα συμφέροντά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παμπορίδης συνέχισε σημειώνοντας πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προ ελαχίστων μηνών, προέβη σε εντονότατες δηλώσεις λέγοντας πως δεν θα γινόταν παιδοκτόνος και να βάλει τους εχθρούς του ΓεΣΥ μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο. «Ξαφνικά βλέπουμε αυτή την κωλοτούμπα», πρόσθεσε.

Να τον βλέπουμε να έρχεται και να διεκδικεί ο ίδιος να μπει στον ΟΑΥ με τις πλάτες της ΟΕΒ, είναι αποκαρδιωτικό. Είναι γνωστό ότι η ΟΕΒ είναι η μόνη συντεχνία που εναντιώθηκε λυσσαλέα σε αυτή τη μεταρρύθμιση μαζί με τον ΠΙΣ», πρόσθεσε. 

Την ίδια ώρα διερωτήθηκε αύριο που ο ΟΑΥ θα κάνει διαπραγματεύσεις με τους γιατρούς, σε ποια πλευρά του τραπεζιού θα κάθεται ο κ. Αγαθαγγέλου, τονίζοντας πως είναι προφανής η σύγκρουση συμφέροντος.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Πρόεδρος δεν επέδειξε το σθένος που έπρεπε για να αντισταθεί σε αυτές τις μεθοδεύσεις που είναι αδιάκοπες από τη μέρα έναρξης της όλης προσπάθειας για εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Διερωτήθηκε τι άλλαξε από τον Απρίλη όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν θα το επιτρέψει αυτό, μέχρι σήμερα που το επέτρεψε τι άλλαξε.

«Να μας αιτιολογήσει ο αρμόδιος Υπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί έκριναν επιβεβλημένη την προσθήκη του συγκεκριμένου, τον οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος χαρακτήρισε ως εχθρό του ΓεΣΥ, να μπει στο κοτέτσι. Γιατί να μπει η αλεπού στο κοτέτσι;», διερωτήθηκε.

«Υπάρχουν πολιτικές πλάτες σε αυτούς τους ανθρώπους που επιδιώκουν ξήλωμα του ΓεΣΥ και αυτό νομίζουν ότι θα τους βοηθήσει. Θα φαν τα μούτρα τους», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν μετά και από αυτή την εξέλιξη κινδυνεύει το ΓεΣΥ, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως αυτοί που οραματίζονται ότι μπορούν να το πειράξουν «θα φαν τα μούτρα τους, όπως τα έφαγαν και στο παρελθόν. Θα τρων τα μούτρα τους κάθε φορά και θα τους απαντά ο κόσμος όπως τους πρέπει».

«Ναι μεν είναι στην έξοδο ο Πρόεδρος αλλά λογοδοτεί στον λαό και εγώ ως πολίτης δικαιούμαι να του ζητώ να μου λογοδοτήσει», τόνισε.

Σημείωσε πως αρκετοί μίλησαν μαζί του εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για αυτή την εξέλιξη εμώ κανείς δεν μπορεί να ερμηνεύσει «την κωλοτούμπα του Προέδρου. Και δεν του πάει του Αναστασιάδη αυτή η κωλοτούμπα».

Ο κ. Παμπορίδης τοποθετήθηκε και για τις Προεδρικές, κάνοντας λόγο για απίστευτες πρακτικές που αγγίζουν τα όρια της τρομοκρατίας.

«Βλέπω μετά λύπης μου να υπάρχουν προσωπικές επιθέσεις, δεν ευχαριστεί κανένα η συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία. Αυτή είναι η παλιά πρακτική, το λεγόμενο ΑΠΟΕΛ –ΟΜΟΝΟΙΑ. Δηλαδή πάμε στο γήπεδο να πολώσουμε τον κόσμο. Βλέπουμε ετερόκλητες συμμαχίες που το μόνο που τους συνδέει είναι η δίψα τους για τις καρέκλες», είπε.

Ανέφερε πως στο παρόν στάδιο αποφάσισε ποιους δεν θα στηρίξει.

«Δεν μπορώ να βρω κάποιον στον οποίο μπορώ να εναποθέσω οποιαδήποτε ελπίδα. Είμαι πολύ απογοητευμένος και σε απόγνωση», κατέληξε.
 

Διαβάστε επίσης 

Την αντίθεσή της στο διορισμό Αγαθαγγέλου εκφράζει η ΣΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα