Π. Ιακώβου: Ο κόσμος θέλει κίνητρο

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε συγκινητικό κλίμα τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού η λειτουργία των Θεοφανίων και στη συνέχεια στην παραλία της Γλώσσας ο καθαγιασμός των υδάτων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» που μαζί με την Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου συνδιοργάνωσαν τη φετινή εκδήλωση για τα Θεοφάνια, την οποία στήριξε ο Δήμος Αμμοχώστου.

Ο κ. Ιακώβου σημείωσε ότι ήταν η πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο, συγκεκριμένα από πέρυσι τα Θεοφάνια, που ο Άγιος

Γεώργιος λειτούργησε, αφού η συμφωνία όπως η εκκλησία λειτουργεί μία φορά το μήνα δεν τηρήθηκε από την τ/κ πλευρά.

Τόσο στην εκκλησία, όσο και στην παραλία, είπε, ήταν εκατοντάδες κόσμου, Βαρωσιώτες και όχι μόνο, που πήγαν στην πόλη από όλες της περιοχές της Κύπρου. Οργανωμένα μετέβησαν στην Αμμόχωστο έξι λεωφορεία αλλά πολλοί ήταν αυτοί που λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών μετέβησαν εκεί για να δουν την αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιακώβου εκτιμώντας ότι πρόκειται για άτομα που πιστεύουν και ευελπιστούν σε μια λύση του Κυπριακού σύντομα, στο προσεχές μέλλον.

«Διψούν, θέλουν να επισκεφθούν την πόλη τους, αλλά πάντοτε θέλουν ένα κίνητρο, κάποιος να τους τσιμπήσει λιγάκι, να τους ταρακουνήσει. Πιστεύω ότι ο Άγιος Γεώργιος ο Εξορινός είναι ένα καλό σημείο για συναπάντημα των Βαρωσιωτών και φίλων της πόλης».

Ερωτηθείς εάν αντιμετώπισαν οποιαδήποτε προβλήματα ή δυσκολίες, ο Παύλος Ιακώβου είπε ότι αντιθέτως η παρουσία των «αστυνομικών» ήταν διακριτική, τα μέτρα που έλαβαν ήταν χαλαρά και στο οδόφραγμα οι Τ/κ προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν το συντομότερο το πλήθος κόσμου, που ούτε εκείνοι περίμεναν, αυξάνοντας τα σημεία ελέγχου και διευκολύνοντας την κίνηση προς την Αμμόχωστο.

Στην παραλία της Γλώσσας όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων ο κ. Ιακώβου είπε ότι βούτηξαν στα νερά της θάλασσας 40 περίπου κολυμβητές, αλλά τον σταυρό έπιασε ένα παιδί 8 χρονών «και αυτό ήταν πολύ συγκινητικό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα