Οζγκιουργκιούν: Στρατηγικής σημασίας η σχέση με την Τουρκία

Η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα μας και αυτή την πραγματικότητα πρέπει η ε/κ πλευρά να την αποδεχτεί ώστε να ωφεληθεί οικονομικά το νησί”, είπε σε δηλώσεις του στην Τουρκία, ο κ. Οζγκιουργκιούν.

“Υπάρχει μια Τουρκία, η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει έργα όπως η μεταφορά νερού αλλά και μελλοντικά την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας"ανέφερε ο ψευδοπρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία στα κατεχόμενα είπε το έργο αυτό είναι “έργο χιλιετίας” το οποίο εξυπηρετεί

ένα έρημο νησί και σημείωσε ακόμα ότι στις περισσότερες κατεχόμενες περιοχές έχει ήδη γίνει διανομή του νερού.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι η πλευρά που επιθυμεί τη λύση, σύμφωνα με τον “πρωθυπουργό” Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ο οποίος είπε ακόμα ότι τα Ηνωμένα Έθνη κατά την περίοδο των χρόνων παρουσίασε σχέδια λύσης τα οποία η τ/κ πλευρά αποδέχτηκε σε αντίθεση με την ε/κ πλευρά που τα απέρριψε.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν, κατά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει μέρος σε εκδήλωση στο Γενίκαπι κατά του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά του Ερντογάν, σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Χαμπέρ Τουρκ, αναφέρθηκε στο Κυπριακό και είπε ότι οι Τ/κ και το ψευδοκράτος κάθονται στο τραπέζι των συνομιλιών γιατί επιθυμούν τη λύση.

Σύμφωνα με το παράνομο Μπαϊράκ, είπε ότι “έχουμε δείξει ότι έχουμε όλη την καλή θέληση” και πρόσθεσε ότι δεν θα αρκεστούν σε οποιανδήποτε λύση ενώ από το 1968 η τ/κ πλευρά έχει ξεκάθαρα αναφερθεί στα κριτήρια της λύσης που επιθυμεί.

“Αν η ε/κ πλευρά επιδείξει την ίδια θέληση τότε θα υπάρξει λύση”, είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση Τουρκίας και κατεχόμενων και είπε ότι αυτή είναι στρατηγικής σημασίας, ενώ η μεταφορά νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αποτελεί ένα δυνατό παράδειγμα της σχέσης αυτής.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε αυτή είναι μια ιστορική εκδήλωση και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί.

Είπε ακόμα ότι τα κατεχόμενα ενδιαφέρονται τα μάλα για την υγιή λειτουργία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Αναφερόμενος στο δίκτυο Γκιουλέν (ΦΕΤΟ) είπε ότι τα κατεχόμενα έχουν συμπεριλάβει την οργάνωση αυτή στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων και μετά την απόφαση αυτή έχουν απαγορευτεί όλες οι εκδηλώσεις και ενέργειες, που έχουν σχέση με την ΦΕΤΟ και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έρευνες που έγιναν για το κατά πόσο εμπλέκονται η “αστυνομία” ή ο κατοχικός στρατός στο πραξικόπημα δεν κατέδειξαν οποιανδήποτε εμπλοκή τους.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα