Οζερσάι:Απέρριψε πρόταση ΠτΔ για επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Απάντηση στον Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με την προϋπόθεση επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, έδωσε ο λεγόμενος «υπουργός Εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, μέσω του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ‘Αναντολού’.

«Πρέπει να μας αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να μοιραστούν την εξουσία. Πρέπει να μας αποδείξουν ότι είναι έτοιμοι να μοιραστούν τον φυσικό πλούτο. Είναι έτοιμη η ε/κ πλευρά να μοιραστεί τον πλούτο, την ευημερία με τους Τ/κ ή όχι; Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα καλό τεστ για να το εξακριβώσουμε. Αν δεν γίνει αυτό,

δεν έχει νόημα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Γι' αυτό και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν έχει διορίσει διαπραγματευτή. Η τ/κ πλευρά και η Τουρκία βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και συνεννόηση και προτίμησαν τον δρόμο της διπλωματίας, όχι για να αυξήσουν την ένταση, αλλά, αντίθετα, για να τη μειώσουν».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψουν στην ε/κ πλευρά να εκμεταλλευτεί μονομερώς τις πηγές της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, αναφερόμενος καθαρά στις συνομιλίες, είπε ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά η λογική του ‘ας γίνουν με κάποιο τρόπο οι διαπραγματεύσεις και όπως να 'ναι’. «Αυτός ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί. Εμείς θέλουμε να θέσουμε ως στόχο όχι τις διαπραγματεύσεις, αλλά το αποτέλεσμα των

διαπραγματεύσεων», είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, προσθέτοντας πως «αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα άμεσα στις διαπραγματεύσεις και αν θέλουμε να υπάρξει μια αμοιβαία λύση, πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει προοπτική για διαπραγματεύσεις με την ε/κ πλευρά», είπε.

Ο Οζερσάι ανέφερε ότι, από τη μια, ενώ η ε/κ πλευρά λέει στους Τ/κ ‘ανήκουν και σε εσάς οι πηγές αυτές’, από την άλλη παραβλέπει τη βούλησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα