Οζερσάι: Και άλλα θέματα στην ατζέντα εκτός από το Κυπριακό

Ο "υπουργός εξωτερικών" του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε πως το Κυπριακό δεν είναι το μόνο θέμα στην ατζέντα των επαφών του στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας πως υπάρχουν και άλλα επείγοντα θέματα προς συζήτηση με τη διεθνή κοινότητα.

Σημείωσε πως άλλα θέματα που συζητούνται, αφορούν την οικονομία, το εμπόριο, τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook,

ο κ. Οζερσάι ανέφερε πως στη Νέα Υόρκη είχε συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊζάν Μαμμαντιάροφ.

Επίσης, μίλησε ενώπιον της Υπουργικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία, στον οποίο το ψευδοκράτος έχει καθεστώς παρατηρητή, ενώ κατά την πρώτη του ημέρα στη Νέα Υόρκη είχε συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Οζερσάι συναντήθηκε, επίσης, με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη Τζόναθαν Άλαν, και κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία έκανε έκκληση να ληφθούν απτά μέτρα και συνεργασία επί θεμάτων που αφορούν τα πανεπιστήμια, το εμπόριο και τον τουρισμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα