Όξυνση της έντασης στην Δυτική Όχθη λόγω Ραμαζανίου και Εβραϊκού Πάσχα

Ενόσω διανύεται ο Ιερός Μήνας του Ραμαζανίου και πλησιάζει ο δεκαήμερος εορτασμός του Εβραϊκού Πάσχα με πρώτη ημέρα την ερχόμενη Παρασκευή, αυξάνεται καθημερινά η ένταση στην Δυτική Όχθη. Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις σύλληψης πυρήνων ένοπλων οργανώσεων, που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσουν ένοπλες επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.

Την Τετάρτη το επίκεντρο των επιχειρήσεων ήταν στο χωριό Σιλουάντ, στα περίχωρα της Ραμάλα. Όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας,

ομάδα Παλαιστινίων ενόπλων προετοιμαζόταν να μεταβεί άμεσα εντός του Ισραήλ και να διαπράξει κτύπημα. Ειδικές δυνάμεις του στρατού περικύκλωσαν οίκημα στο Σιλουάντ, όπου κατά πληροφορίες βρίσκονταν τα μέλη της ομάδας. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε αφορμή πραγματοποίησης διαδηλώσεων από νεαρούς Παλαιστινίους κατοίκους του χωριού, που άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των ισραηλινών στρατιωτών. Ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής σκοτώθηκε από στρατιωτικά πυρά.

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε δύο Εβραίους θρησκευόμενους Ισραηλινούς πολίτες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν θρησκευτική θυσία στον προαύλιο χώρο του Τεμένους Αλ-Άκσα, τόπος στον οποίον, κατά την εβραϊκή παράδοση, στεγαζόταν ο κεντρικός ευκτήριος οίκος της Εβραϊκής θρησκείας, ευρύτερα γνωστός και ως ‘Ναός του Σολομώντα’. Οι δύο συλληφθέντες, που φέρονται να ανήκουν στην εξτρεμιστική εβραϊκή θρησκευτική οργάνωση «Επιστρέφουμε στο Όρος του Ναού», κρατούνται από τις ισραηλινές αρχές και ανακρίνονται. Όπως μετέδωσε χθες η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, ανώτατο στέλεχος της ισραηλινής αστυνομίας δήλωσε ότι «δεν θα επιτραπεί σε μία μικρή ομάδα ακραίων να διαταράξουν το στάτους κβο των θρησκευτικών προσκυνημάτων της πόλης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα