Ουστέλ: Γύρω στις 5.400 κοινωνικές κατοικίες θα κατασκευαστούν στα κατεχόμενα

Γύρω στις 5.400 κοινωνικές κατοικίες θα κατασκευαστούν στα κατεχόμενα, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ουνάλ Ουστέλ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η τ/κ εφημερίδα Γκιουνές γράφει σήμερα ότι ο κ. Ουστέλ συμμετείχε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του παράνομου Bayrak, όπου απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε ότι επιλέχθηκαν πιλοτικές περιοχές για κοινωνική στέγαση και πρόσθεσε ότι  θα κατασκευαστούν κατοικίες στις ακόλουθες περιοχές: Γερόλακκος: 1500 κατοικίες, Μάνδρες: 1000 κατοικίες, Κώμη Κεπήρ: 80 κατοικίες, Τρίκωμο: 900 κατοικίες, Μόρφου: 1200 κατοικίες, Πραστειό-Κατωκοπιά:

από 50 κατοικίες, Βατυλή: 350 κατοικίες, Παλαίκυθρο: 120 κατοικίες, Βαθύλακας: 100 κατοικίες, Καλοψίδα: 30 κατοικίες.

Αναφέροντας ότι έχουν εκπονηθεί νομικές μελέτες για τη μείωση του κόστους στα έργα κοινωνικής στέγασης, ο κ. Ουστέλ δήλωσε ότι το 90% των μελετών έχει συμπληρωθεί, και κατά τη νέα θητεία της «βουλής» θα ολοκληρωθούν και θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Χρηματοδότηση από πωλήσεις ακινήτων σε ξένους

«Θα μεταφέρουμε ένα μέρος από τα έσοδα που προκύπτουν από τις πωλήσεις ακινήτων σε ξένους στο Ταμείο Διαφοράς Επιτοκίου. Ετοιμάσαμε τη νομοθετική ρύθμιση αυτού. Αφού λάβουμε τις απόψεις του νομικού τμήματος θα το στείλουμε στη βουλή και έτσι θα δημιουργήσουμε πόρους», είπε και πρόσθεσε ότι κινητοποιούνται όλες οι ευκαιρίες ειδικά για τους νέους ανθρώπους να αποκτήσουν ένα σπίτι.

Επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των αιτήσεων για το δάνειο «Το πρώτο μου σπίτι» είναι αρκετά μεγάλος και ότι δαπανήθηκε το 70% του 1,5 εκατομμυρίου τουρκικών λιρών που διατέθηκε για το σκοπό αυτό, ο Ουστέλ ανακοίνωσε ότι θα ετοιμαστούν ξεχωριστά πακέτα δανείων για σπίτια που θα χτιστούν σε αγροτικές εκτάσεις και για ημιτελή σπίτια.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στις υποδομές στις αγροτικές περιοχές και στα αγροτικά τεμάχια, ο Ουστέλ είπε ότι αυτές θα ολοκληρωθούν εντός του 2024, καθώς θα προκηρύξουν προσφορές για όσα έργα δεν έχουν γίνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα