Ουρές στα καταστήματα για τα τελευταία ψώνια

Μόνο μερικές ώρες απομένουν για την πιο μαγική μέρα του χρόνου.

Ωστόσο οι Κύπριοι πολίτες όπως και κάθε χρόνο εξάλλου, έκαναν τα γιορτινά τους ψώνια κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να κατακλύσουν υπεραγορές, καταστήματα, φούρνους, κρεοπωλεία και ζαχαροπλαστεία.

Όσο αφορά τις τιμές οι περισσότεροι καταναλωτές δηλώνουν ικανοποιημένοι επισημαίνοντας πως βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι..

Υπήρχαν φυσικά και οι πιο προνοητικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα αγοράς για εξοικονόμηση χρημάτων...

Στο μεταξύ, με στόχο να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τροφίμων

και η υγεία των καταναλωτών ενόψει Χριστουγέννων, λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών πραγματοποίησαν πάνω από 300 ελέγχους σε κρεοπωλεία και υπεραγορές χωρίς να εντοπίσουν ωστόσο σοβαρές παραβάσεις.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες αναμένεται να διενεργήσουν πέραν των χιλίων ελέγχων μέχρι το τέλος του μήνα.

Όσο αφορά τις μέρες λειτουργίας των καταστημάτων, υπενθυμίζεται ότι όλα τα γενικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την 25η και 26η Δεκεμβρίου και την 1η, 2α και 6η Ιανουαρίου.

Τα φετινά Χριστούγεννα ωστόσο, παραμένουν για άλλη μια φορά σημαδεμένα από την οικονομική κρίση με χιλιάδες οικογένειες να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Έτσι, για να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς τρόφιμα, το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε παγκύπριο έρανο. Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Φωκαϊδη, συγκεντρώθηκαν 8μισι τόνοι τροφίμων, οι οποίοι διατέθηκαν για την κάλυψη των αναγκών των κοινωνικών παντοπωλείων σε όλη την Κύπρο για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ενίσχυσε οικονομικά το Κοινοτικό Παντοπωλείο Πάφου και ευχήθηκε το 2016 η Κύπρος να εξέλθει οριστικά από την οικονομική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα