Ουκρανία: Προσπάθειες για διάσωση ξένων που καταδικάστηκαν σε θάνατο

Η Ουκρανία πράττει ό,τι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς για λογαριασμό της Ρωσίας. 

 "Τόσο το Υπουργείο Άμυνας, αλλά και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών, η οποία διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι ξένοι πολίτες θα διασωθούν," δήλωσε ο βουλευτής Φεντίρ Βενισλάβσκι στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας.

Ωστόσο, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι τρεις αιχμαλωτίστηκαν πολεμώντας

για την Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός βουλευτής που είναι μέλος στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας.

Μετά την αιχμαλωσία τους, δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν για "μισθοφορικές ενέργειες" την Πέμπτη, από ένα δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Ένας Νοτιοκορεάτης μαχητής θα οδηγηθεί σε δίκη, μετά από την αιχμαλωσία του στην Ανατολική Ουκρανία

Ένας αιχμάλωτος μαχητής από τη Νότια Κορέα θα οδηγηθεί σε δίκη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αποσχιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αξιωματούχο των αποσχιστών Ναταλία Νικονόροβα.

“Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας,” μετέδωσε σήμερα το Interfax επικαλούμενο την Νικονόροβα.

Η ίδια, δεν αποκάλυψε το όνομα του μαχητή.

Διαβάστε επίσης 

Ουκρανία-Βρετανία: Οι υπουργοί Άμυνας συναντήθηκαν σήμερα στο Κίεβο

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανία, Προσπάθειες,oukrania, prospatheies