Ουκρανία: Η Μόσχα στρατολογεί εθελοντές μισθοφόρους με 3.000 το μήνα

Ο ρωσικός στρατός αναζητεί συμβασιούχους στρατιώτες και σε μια προσπάθεια να προσελκύσει εθελοντές προσφέρει σχεδόν 3.000 δολάρια τον μήνα.

Μια ειδική μονάδα στάθμευσε ένα περιοδεύον φορτηγό και στρατιώτες με καμουφλάζ και μαύρες μάσκες έδειξαν τα όπλα τους στους ενδιαφερόμενους περαστικούς και μοίρασαν φυλλάδια με τίτλο «Στρατιωτική θητεία με σύμβαση - η επιλογή ενός πραγματικού άνδρα».

Ούτε η Ρωσία

ούτε η Ουκρανία αποκαλύπτουν τις στρατιωτικές τους απώλειες, τις οποίες οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών υπολογίζουν σε δεκάδες χιλιάδες και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν σε Πούτιν: Μη χρησιμοποιήσεις πυρηνικά μετά τις ήττες στην Ουκρανία

Η Μόσχα δεν έχει ενημερώσει τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από τις 25 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν.

Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπήρξε συζήτηση για εθνική κινητοποίηση για την ενίσχυση των δυνάμεών του. Αλλά η προσπάθεια στρατολόγησης δείχνει ότι η Μόσχα χρειάζεται περισσότερους άνδρες. Ο αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για το φορτηγό του Ροστόφ είπε ότι Ρώσοι και αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον απολυτήριο γυμνασίου θα θεωρούνται κατάλληλοι.

Πηγή: Skai 

Keywords
Τυχαία Θέματα