Ουκρανία: Η ΕΕ θα επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικά νομικά και φυσικά πρόσωπα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων, που θα είναι «αναλογικές», μετά τις ανακοινώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανατολική Ουκρανία, διεμήνυσε η γαλλική προεδρία.

«Ο κατάλογος βρίσκεται υπό κατάρτιση, θα βάλουμε στο στόχαστρο έναν ορισμένο αριθμό δραστηριοτήτων στο Ντονμπάς (σ.σ. στην ανατολική Ουκρανία) που συνδέονται άμεσα με τα ρωσικά συμφέροντα και θα προσαρμοστούμε στις εξελίξεις της επικαιρότητας», ανακοίνωσε το Παρίσι, διευκρινίζοντας ότι οι κυρώσεις των Βρυξελλών θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από σήμερα.

Φον

ντερ Λάιεν - Μισέλ: Κατάφωρη παραβίαση διεθνούς δικαίου η αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από Ρωσία

Την καταδίκη τους για την αναγνώριση από τη Ρωσία των παράνομων αποσχισθεισών οντοτήτων του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ εξέφρασαν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος Μισέλ καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση του Ρώσου Προέδρου να προχωρήσει με την αναγνώριση των μη ελεγχόμενων από την κυβέρνηση περιοχών της Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, ως ανεξάρτητες οντότητες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς και των συμφωνιών του Μινσκ», προστίθεται.

«Η Ένωση θα αντιδράσει με κυρώσεις κατά όσων εμπλέκονται στην παράνομη αυτή ενέργεια», σημειώνεται.

«Η Ένωση επαναδιατυπώνει την αδιασάλευτη στήριξή του στην ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Σε συναγερμό η Δύση μετά την αναγνώριση Ντόνετσκ-Λουχάνσκ ως ανεξάρτητα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP     

Keywords
Τυχαία Θέματα