Ουκρανία: Εικόνες από την συντριβή του ελικοπτέρου - Ορίστηκε προσωρινός ΥΠΕΣ

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται στο φως από την πτώση του ελικοπτέρου στην Ουκρανία, και συγκεκριμένα στην πόλη Μπροβάρι κοντά στο Κίεβο.

Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο το οποίο δείχνει το ελικόπτερο πριν τη συντριβή του κοντά σε νηπιαγωγείο της πόλης αλλά και τις στιγμές αμέσως μετά. Από την πτώση του ελικοπτέρου συνολικά 14 άτομα έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους. Στο βίντεο αποτυπώνονται οι σκηνές πανικού που επικράτησαν μετά την πτώση καθώς και τα συντρίμμια

και οι εκρήξεις που ακολούθησαν.

Άλλο βίντεο δείχνει κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ ακούγονται κραυγές ανθρώπων. Μετά την πτώση του ελικοπτέρου ξέσπασε τεράστια φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στα social media.

A helicopter is reported to have crashed in #Brovary, #Kyiv region. pic.twitter.com/xNbhJA93ok

— NEXTA (@nexta_tv) January 18, 2023

Στους 14 ο αριθμός των νεκρών

Στους 14 ανέρχεται, τελικά, ο αριθμός των νεκρών από τη συντριβή ελικοπτέρου σήμερα το πρωί κοντά σε νηπιαγωγείο και κτίριο με κατοικίες στην πόλη Μπρόβαρι, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κιέβου, σύμφωνα με αναθεωρημένο απολογισμό που έδωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας και ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου. Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδί.
Ζελένσκι: «Ο πόνος είναι ανείπωτος»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε τη λύπη του για την «τρομερή τραγωδία» που συνέβη με τη συντριβή του ελικοπτέρου κοντά στο Κίεβο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

«Σήμερα μια τρομερή τραγωδία σημειώθηκε στην Μπρόβαρι», μεγάλη πόλη που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια του Κιέβου, σημείωσε ο Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Telegram. «Ο πόνος είναι ανείπωτος. Το ελικόπτερο κατέπεσε στους χώρους νηπιαγωγείου», πρόσθεσε.

Ο θάνατος του υπουργού Εσωτερικών κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε στο μέτωπο συνιστά «μεγάλη απώλεια», δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ.

«Τραγωδία στο Μπρόβαρι. (...) Μια μεγάλη απώλεια για την κυβέρνηση και όλο το κράτος» της Ουκρανίας, ανέφερε σε μήνυμά του στο Telegram, στο οποίο ζήτησε να «συσταθεί αμέσως ειδική ομάδα για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τις συνθήκες της τραγωδίας».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα