Ουκρανάκι έφτασε στην Ουγγαρία εγκαίρως για να γιορτάσει τα 2α του γενέθλια

Κρατώντας στην αγκαλιά τον γιο της ντυμένο με μια χοντρή φόρμα για να τον κρατάει ζεστό από τον χιονιά, η 28χρονη Ουκρανή Σβετλάνα χαμογελά αμυδρά όταν την ρώτησαν το όνομα του γιου της. Μόλις είχαν φτάσει σε ένα καταφύγιο στην Ουγγαρία.

«Το όνομά του είναι Σεμιόν. Σε δύο μέρες θα γίνει δύο ετών».

Η Σβετλάνα, ο Σεμιόν, ο μεγαλύτερος γιος της Ντμίτρι και η μητέρα της κατάφεραν να περάσουν σήμερα τα σύνορα της Ουκρανίας στην Ουγγαρία,

μετά από μια επικίνδυνη, μακρά διαδρομή από το Κίεβο.

Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο που τους μετέφερε από τη συνοριακή διάβαση στο καταφύγιο στο Τίσαμπετς, η Σβετλάνα έπεσε στην αγκαλιά της μεγαλύτερης αδερφής της. Η τελευταία είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία από την Σλοβενία για να την συναντήσει και δάκρυσε με ανακούφιση καθώς είδε την Σβετλάνα και τους ανηψιούς της.

Οι δύο αδερφές αγκαλιάστηκαν, κρατώντας η μια την άλλη σφιχτά για πολλή ώρα. Στη συνέχεια έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου την μόνη βαλίτσα της Σβετλάνα, που περιείχε τα λίγα υπάρχοντά της από το σπίτι.

Ο πατέρας του Σεμιόν δεν θα είναι μαζί τους για να γιορτάσει τα γενέθλια του γιου του. Αφού οδήγησε τα αγαπημένα του πρόσωπα στα σύνορα, γύρισε πίσω στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία προτρέπει τους άνδρες να παραμείνουν στη χώρα και να πολεμήσουν και έχει επιβάλει κανόνες που εμποδίζουν τα άτομα ηλικίας 18-60 ετών να περάσουν τα σύνορα.

«Ελπίζουμε ότι όλοι θα μας βοηθήσουν στο Κίεβο, στην Ουκρανία γιατί πρόκειται για μια καταστροφή», είπε η Σβετλάνα.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Άρχισε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο – Στόχος οι κρατικές υποδομές

Keywords
Τυχαία Θέματα