Όταν στις ΗΠΑ υμνούσαν τον Σουλεϊμανί στη μάχη κατά της ISIS (video)

Ένα βίντεο του CNN που εικάζεται ότι μεταδόθηκε πριν τρία ή τέσσερα χρόνια, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό, ο δολοφονηθείς υποστράτηγος Κασέμ Σουλείμανί, εξυμνείται για τον ρόλο του στην καταπολέμηση της ISIS.

Το 45 δευτερολέπτων απόσπασμα που κυκλοφορεί, προέρχεται από βίντεο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, το οποίο παρουσιάζει με θετικό φως τις ενέργειες του Ιρανού

πρώην ανώτατου αξιωματικού στο Ιράκ.

Υπό τον τίτλο «μια ματιά στον Ιρανό στρατηγό που εμπλέκεται στην μάχη κατά της ISIS», το CNN μιλά «για τον ηγέτη των ελίτ ειδικών δυνάμεων του Ιράν, της Δύναμης Quds».

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος μιλά για την απώθηση τρομοκρατών της ISIS από ιρακινές δυνάμεις και επικαλείται ιρανικές πηγές για το πώς το Σουλεϊμάνι ήταν ο ιθύνων νους πίσω από την θριαμβευτική επιχείρηση.

Το απόσπασμα αναφέρει, επίσης, πως ο Σουλεϊμανί ηγείτο σιιτικών παραστρατιωτικών και ιρακινών στρατιωτικών δυνάμεων σε «νίκες-κλειδιά» κατά της ISIS στα περίχωρα της Βαγδάτης.

Το CNN στο εν λόγω βίντεο επικαλείται δηλώσεις του Ιρανού ταξίαρχου Esmail Ghaani, ο οποίος διορίστηκε νέος διοικητής των «Δυνάμεων Quds» από τον Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι.

Just a few years ago, CNN praised #Iran’s Qassem #Soleimani for defeating ISIS.

Now mainstream media is calling him a “terrorist” to sell us yet another criminal, disastrous war on a pack of lies.

Don’t let them fool you.#IranvsUSA #IranAttacks pic.twitter.com/dfzlMkcnlL

— Sarah Abdallah (@sahouraxo) January 8, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα