Όταν ο Έιντε ντύθηκε βρακάς στην Λήδρας (Pics&Vid)

Με παραδοσιακή στολή εμφανίστηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαθ Έιντε σε εκδήλωση της ομάδας Unite Cyprus Now.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Λήδρας συγκέντρωσε δεκάδες κόσμου που φώναξαν και τραγούδησαν μαζί για μια επανενωμένη Κύπρο.

Μαζί με τους Ε/κ και τους Τ/κ λοιπόν βρέθηκε και ο κ.Έιντε που δεν δίστασε

να βάλει παραδοσιακό γιλέκο του βρακά και να φωτογραφηθεί με το πλήθος.

Στην ομιλία του, ο κ.Έιντε είπε:

"Είμαστε σε μία εξαιρετικά σημαντική φάση τώρα. Όπως ξέρετε, είχαμε ένα δείπνο στην Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τους δύο ηγέτες, τους διαπραγματευτές και εμένα και συμφωνήσαμε ότι στο τέλος του Ιούνη θα έχουμε την Διάσκεψη της Κύπρου με τις εγγυήτριες δυνάμεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης. Από τότε δουλεύουμε στις πρακτικές προετοιμασίες και σήμερα μπορούσα να αποκαλύψω το πού θα πάμε. Δεν είναι στην Γενεύη, είναι στην άλλη πλευρά της λίμνης. Θα πάμε στο Κρανς Μοντάνα στα βουνά. Είναι ένα πανέμορφο μέρος στα Ελβετικά βουνά. Θα πάμε εκεί με την προσδοκία να λύσουμε τα εναπομείναντα θέματα.

Πιο σημαντικό απ’ ότι να το λέω εγώ όμως είναι ότι χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί μίλησα πρώτα με τον κύριο Ακιντζί και έπειτα με τον κύριο Αναστασιάδη και επιβεβαίωσαν και οι δύο ότι θα πάνε εκεί με την προσδοκία να λύσουν όλα τα εναπομείναντα θέματα. Αυτό δεν θα είναι εύκολο και δεν θα προσποιηθούμε ότι είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Θα είναι δύσκολο και το πιο δύσκολο θέμα είναι να διαμορφώσουμε την σειρά του πώς θα μιλήσουμε για τα θέματα.

Αλλά τα λύνουμε αυτά και τώρα δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για αυτές τις συζητήσεις ούτως ώστε οι ευαισθησίες της κάθε πλευράς να γίνουν σεβαστές με τέτοιο τρόπο που να προσπαθήσουμε να τους ενθαρρύνουμε να βάλουν τα χαρτιά τους στο τραπέζι και επιτέλους να το δουν ως το τελικό παιχνίδι επειδή και οι δύο πλευρές λένε ότι υπάρχουν κάποια θέματα που μπορούμε να κάνουμε μόνο στο τέλος. Λοιπόν, καλωσορίσατε στο τέλος, όχι με την αρνητική έννοια, αλλά αυτή είναι η ώρα να το κάνετε αυτό. Αυτό είναι ακριβώς τι συζητάω με τους ηγέτες και λέω με χαρά ότι επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι και η δική τους κατανόηση.

Χρειάζονται την βοήθειά σας και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα και οι διάφορες ομάδες που αντιπροσωπεύουν οι άνθρωποι που είναι εδώ, πρέπει να είναι ενεργοί. Πιστεύω ότι η ενθάρρυνση που τους δίνετε, ότι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές βρίσκονται μαζί εδώ και σε πολλά άλλα μέρη, αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του σκηνικού που χρειαζόμαστε. Ξέρουμε ότι είστε εδώ, τους υπενθυμίζουμε ότι είστε εδώ, ξέρουν ότι είστε εδώ. Χαίρομαι που σας βλέπω όλους εδώ".

Keywords
Τυχαία Θέματα