Όταν η Ζέτα αποφεύγει τον διάλογο

Ως Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΠΟΣΥΓΟΠΕΑ) καλέσαμε την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου σε εκδήλωση με σκοπό να ενημερώσει γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες το όραμα και την στρατηγική του υπουργείου που ηγείται η ίδια σχετικά με τις ανάγκες των ατόμων με ειδικές ανάγκες μετά τα 21.

Αφού απόρριψε την ημερομηνία που της προτείναμε και αφού αρνήθηκε να προσφέρει οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία που θα την βόλευε, αποφάσισε να στείλει την διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, για να μας διαβάσει ένα κείμενο το οποίο θα ετοίμαζε κάποιος

στο υπουργείο.

Κατανοώ τον λόγο που η ίδια αποφεύγει τον διάλογο, αφού εκ του αποτελέσματος και της άρνησης της, το υπουργείο της, και η ίδια, δεν έχει απολύτως καμία στρατηγική για αυτά τα άτομα. Γιατί αν είχε, θα ερχόταν στην εκδήλωση μας στην οποία να μεταδώσει το όραμα της σε όλους τους γονείς.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πόσο πολύ πιστεύει η ίδια ότι με το να αποφεύγει το πρόβλημα κατά κάποιον τρόπο θα λυθεί από μόνο του.

Δεν θα λυθεί, επειδή η ίδια δεν θέλει να το λύσει και επειδή επικρατεί στο υπουργείο της η λογική του “λεφτά πεταμένα”. Όσο υπάρχει αυτή η λογική ποτέ δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον εαυτό της και να δει το πρόβλημα από διαφορετική σκοπιά.

Το ζήτημα του τι θα κάνουμε με άτομα με ειδικές ανάγκες άνω των 21 δεν είναι δημοσιο-διοικητικό ούτε δημοσιο-οικονομικό. Είναι άκρως πολιτικό και για να βρεθούν λύσεις χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Η υπουργός είναι ευπρόσδεκτη όποτε θέλει να κάνει διάλογο με τους γονείς, όποτε την βολεύει, εμείς θα την περιμένουμε.

O Παναγιώτης Σαββίδης είναι Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων Ειδικού Σχολείο Λευκωσίας

Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα