Οσάτσι: Υποστηρίζουμε τη δίκαιη λύση του Κυπριακού

Υποστηρίζουμε τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, χωρίς να έχουμε συμφέροντα από άλλες χώρες, τόνισε ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι.

Μετά από συνάντηση με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργο Λιλλήκα, ο κ Οσάτσι εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη στήριξη Λιλλήκα σε σχέση με τη συμμετοχή των πέντε

μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη.

"Εμείς υποστηρίζουμε τη λύση του Κυπριακού, γιατί πραγματικά θέλουμε όλοι οι Κύπριοι να ζουν σε ειρήνη, σε ενιαίο κράτος, σε ευημερία. Αυτό είναι το μοναδικό μας ενδιαφέρον", αναφέρει.

Χαίρομαι γιατί η Ρωσία παραμένει σταθερή στις θέσεις της. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προοπτική εμβάθυνσης των σχέσεων #Cyprus #Russia pic.twitter.com/cIdBsROWbL

— Γιώργος Λιλλήκας (@yiorgoslillikas) June 13, 2017

Ο Γιώργος Λιλλήκας επεσήμανε με τη σειρά του ότι "Από τη στιγμή που και ο ΠτΔ συζητά για μοντέλα ασφάλειας που θα περιλαμβάνουν εμπλοκή του Σ.Α., τότε πρέπει τα μέλη του να συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Γενεύης".

Χαρακτήρισε ως ενδιαφέρουσα και παραγωγική τη συζήτηση που είχαν με τον "φίλο πρέσβη της Ρωσίας" και ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν "απόψεις για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό".

Η συμμετοχή των μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, "διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κύπρου, γιατί ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχουμε σταθερούς φίλους οι οποίοι μπορούν να τηρήσουν στάση αρχών, στάση που να εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο, που εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Κύπρου".

"Χαίρομαι γιατί η Ρωσία παραμένει σταθερή στις θέσεις της και από πλευράς μας θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προοπτική εμβάθυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και τη Ρωσία τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο", ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οσάτσι, Υποστηρίζουμε, Κυπριακού,osatsi, ypostirizoume, kypriakou