Όσα μετέφερε στον ΠτΔ ο Μπορίσοφ για Βάρνα και Ερντογάν

Περιληπτική ήταν η ενημέρωση του Βούλγαρου Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν την Τετάρτη (28/3).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων στη Βάρνα κατά την ευρωτουρκική Σύνοδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sigmalive, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι υπογράμμισαν στον κ. Ερντογάν τα αναμφισβήτητα κυριαρχικά

δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι έγινε τελικά στη Βάρνα

Όπως πρόσθεσε, μεταφέρθηκε στον Τούρκο Προέδρο η καθολική στήριξη της Ε.Ε. προς την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς επίσης και η ανάγκη να αφεθεί ελεύθερη να προχωρήσει με τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ, επανέλαβε τη θέση που εξέφρασε και δημόσια, ότι δηλαδή ενεργεί για τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, καθώς οι Ελληνοκύπριοι τούς αφήνουν εκτός αυτών των σχεδιασμών.

Ο κ. Μπορίσοφ, συνομιλώντας τον με τον Νίκο Αναστασιάδη, ανέλυσε, παράλληλα, το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία αναφορικά με τη χρηματική ενίσχυση της Τουρκίας για το μεταναστευτικό.

Επίσης, αναφορά έγινε και στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και της παραχώρησης σε αυτούς του καθεστώτος Ευρωπαίου υπηκόου. Ζήτημα το οποίο, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές στο Sigmalive, βρίσκεται πολύ μακριά για να υλοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα