Οριστικοποιήθηκαν οι υποψήφιοι για τις «αναπληρωματικές εκλογές»

Οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των υποψηφίων για τις «αναπληρωματικές εκλογές» της 25ης Ιουνίου στα κατεχόμενα για την πλήρωση της «βουλευτικής έδρας» του Κουντρέτ Όζερσαϊ που παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι οι υποψήφιοι των κομμάτων είναι οι εξής: Ο επιχειρηματίας Αλί Μπασμάν για το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), ο δημοσιογράφος Σαμί Όζουσλου για το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), ο  «αναπληρωτής υπουργός τουρισμού» Σερχάν Άκτουντς για το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ), η ακαδημαϊκός Φιγκέν Γιαμάν

Λέζινγκερ για το Κόμμα της Αναγέννησης (ΚΑ), ο νομικός Τατζιάν Ρεϊνάρ για το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (ΚΚΔ) και ο θιασάρχης Oυμούτ Έρσοϊ για τον Δρόμο Ανεξαρτησίας.

Οι «εκλογές» θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις αλλαγές του «εκλογικού» συστήματος και αυτό αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για συμμετοχή πολλών ανεξάρτητων υποψηφίων. Μερικοί εξ αυτών είναι ο Αμπντουλλάχ Κορκμάζχαν του Αριστερού Κινήματος, o Οκγιάι Σαντίκογλου που θα είναι επίσης υποψήφιος για τον «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας, ο επιχειρηματίας Μέριτς Έρουλκιου, ο Ταλίπ Σαντζάρ καθώς ο Τσετίν Σαντελί που είναι γνωστός για την παραγωγή διασκεδαστικών βίντεο.

Αυτή τη στιγμή στη «βουλή» το ΚΕΕ έχει 24 «έδρες», το ΡΤΚ 18, το ΔΚ 3 και το ΚΑ 2, ενώ υπάρχουν και 2 ανεξάρτητοι «βουλευτές».

Ο «κυβερνητικός» συνασπισμός ΚΕΕ – ΔΚ - ΚΑ  διαθέτει 29 «έδρες» και δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή σε περίπτωση που κάποιο άλλο κόμμα κερδίσει την «έδρα». Σε περίπτωση, ωστόσο, που το ΚΕΕ κερδίσει τις «εκλογές» οι «έδρες» του κόμματος θα αυξηθούν σε 25 και θα ελέγχει έτσι τις μισές «έδρες» στη «βουλή».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οριστικοποιήθηκαν,oristikopoiithikan