Οριακή ανάπτυξη μετά από 14 αρνητικά τρίμηνα

Οριακή ανάπτυξη 1,6% μετά από 14 συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικού ρυθμού καταγράφει σήμερα η κυπριακή οικονομία, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

«Μετά από 14 συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικού ρυθμού ανάπτυξης έχει καταγραφεί και έχει σήμερα ανακοινωθεί από τη Στατιστική Υπηρεσία η επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ της τάξης του 0.4% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Πρόκειται σίγουρα για μια σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση

ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο του περυσινού έτους, το ΑΕΠ σημείωσε μεγέθυνση 0,2% στην Κύπρο και 1,0% στην ευρωζώνη, ενώ στην ΕΕ συνολικά η μεγέθυνση του ΑΕΠ ήταν 1,4%.

Το Υπουργείο Οικονομικών, τονίζει ωστόσο ότι υπάρχει δρόμος για να διανυθεί, καθώς όπως προσθέτει η ανάκαμψη βρίσκεται στα αρχικά στάδια και συνεπώς παραμένει εύθραυστη.

«Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η συνέχιση της κοινής προσπάθειας για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της οικονομίας μας, μακριά από πρόωρους πανηγυρισμούς, ούτε όμως με αρνητισμό, αλλά με αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε», καταλήγει ο Χάρης Γεωργιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα