Οργισμένη επίθεση Κ.Τριανταφυλλίδη κατά Ν.Κληρίδη στο ΣΙΓΜΑ

Οργισμένη επίθεση κατά του Νίκου Κληρίδη εξαπέλυσε από το στούντιο του ΣΙΓΜΑ και τις Τομές στα Γεγονότα ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης.

Ο νομικός εξέδωσε νωρίτερα σήμερα σχετική ανακοίνωση με την οποία απήντησε στα όσα ανέφερε στην 6σελιδη επιστολή του την περασμένη Παρασκευή ο αδελφός του Γενικού Εισαγγελέα. Στον απόηχο της επιστολής αυτής, επικρατεί σάλος εδώ και 3 24ωρα με ανακοινώσεις Ανωτάτου και Προέδρου Ανωτάτου. Αύριο αναμένεται εξάλλου η πρώτη ουσιαστική τοποθέτηση του ιδίου του Γενικού Εισαγγελέα.

Κληθείς να απαντήσει για το τι ακριβώς εννοεί στην επιστολή του όταν λέει ότι ο Ν.Κληρίδης προσπαθεί να προασπίσει τον αδελφό του, ο Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι κατά την περίοδο της αθωωτική απόφασης για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, ο Γενικός Εισαγγελέας δέχθηκε επίθεση στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης από πολίτες που έλεγαν ουσιαστικά ότι δεν έκανε την δουλειά του.
«Άποψη μου είναι ότι αυτό το θέμα δεν έχει σχέση με ικανότητες. Απορρίφθηκαν οι υποθέσεις γιατί δεν έστεκαν νομικά. Έκρινε ότι έπρεπε να πάρει τις υποθέσεις Δικαστήριο και τις πήρε. Τα Δικαστήρια έκριναν ότι νομικά ήταν αβάσιμες. Τι έπρεπε να γίνει; Αν καταδικάζονταν αυτοί, ο Νίκος Κληρίδης θα έκανε αυτές τις δηλώσεις και την σχετική επιστολή;».

Παραθέτοντας ένα απόσπασμα βιβλίου ο κ.Τριανταφυλλίδης είπε ότι δεν πρέπει να παλεύεις με τα γουρούνια γιατί στην ουσία καταλήγεις να λερώνεσαι και συ στην πάλη.

Απάντηση εντωμεταξύ στα όσα ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ έδωσε μέσω SigmaLive ο Π.Νίκολας.

«Ο λόγος που το λέω είναι γιατί η επιστολή έχει ανακρίβειες, ψεύδη που κάποιος κανονικά δεν έπρεπε να ασχοληθεί. Τι έπρεπε να γίνει τα παιδιά των Δικαστών να μην δουλεύουν; Το Ανώτατο που παρουσιάζεται από Ν.Κληρίδη ότι «κοπτόταν» να ευνοεί εξέδωσε 7 ρυθμίσεις για να ρυθμίσει το ζήτημα. Η μια βελτίωνε την άλλην, ανάλογα της αλλαγής των καιρών. Στην υπόθεση που κάνει αναφορά ο Ν.Κληρίδης (δεύτερη Τράπεζα Κύπρου) 3 Δικαστές γνωστοποίησαν σχέση με δικηγόρους. Στην πράξη πολλές φορές δικηγόροι ήγειραν ένσταση για παρουσία Δικαστών στην έδρα και Δικαστές αυτοεξαιρέθηκαν», τόνισε ο νομικός.

Συμπλήρωσε δε ότι «αν κοιτάξει κανείς τον κανονισμό θα δει ότι σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα οι Δικαστές δεν παρακάμπτονται. Ουδέποτε παραβιάστηκαν οι κανονισμοί. Δεν υπάρχει παρανομία. Είναι αυθαίρετα τα συμπεράσματα Ν.Κληρίδη».

Έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Ρίκκου όπου Δικαστής εξέδωσε απόφαση ενώ υπήρχε σχέση με δικηγορικό γραφείο ατόμου που εμπλεκόταν στην υπόθεση. «Ο Δικαστής αυτός αποφάσισε έτσι, γιατί έτσι έντιμα πίστευε, ότι ήταν το νομικά ορθό».

Αναφορικά με την ύπαρξη ενός ενδεχόμενου «όρκου σιωπής» στο όλο ζήτημα αφού κανείς δεν θέλει να τοποθετηθεί, ο κ.Τριανταφυλλίδης είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα κρυπτό και κακώς υπάρχει αυτό το γεγονός, να μην θέλει κανείς δηλαδή να σχολιάσει τα όσα τεκταίνονται. Παραθέτοντας συγκεκριμένο παραλληλισμό για το πώς μπορεί μέσα σε μια στιγμή να καταστραφεί κάτι, όπως δηλαδή ο Θεσμός της Δικαιοσύνης, ο κ.Τριανταφυλλίδης είπε, «θες δυο χρόνια να κτίσεις ένα σπίτι και να το καταστρέψεις με μια κίνηση.

Στην προκειμένη περίπτωση είπε, η κίνηση αυτή είναι ο Νίκος Κληρίδης. Ο κ.Κληρίδης προσπάθησε με υπέρμετρο βαθμό να σπιλώσει όνομα ανθρώπου που δεν είναι εν ζωή, του πατέρα μου». Ο νομικός μίλησε με ιδιαίτερα έντονο ύφος αναφερόμενος στον πατέρα του, και παράλληλα «απηύθυνε έκκληση στον ΓΕ να στηρίξει την Δικαιοσύνη γιατί ως Δικαστής καθόταν στην έδρα 25 χρόνια και να πει αν άκουσε ποτέ αυτούς τους ανθρώπους να πουν ποτέ αν ευνόησαν κανέναν. Να βγει ο ΓΕ και να στηρίξει τον Θεσμό. Απαιτώ να καθαρίσει την τάτσα που δοκίμασε ανεπιτυχώς ο Ν.Κληρίδης να απευθύνει προς την μνήμη του πατέρα μου. Θα λερωθώ όσο χρειάζεται αλλά την μνήμη του Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη, δεν θα επιτρέψω να την σπιλώσουν», είπε.

Αναφορικά με το ποιος θα ερευνήσει και το ποιος είναι αρμόδιος να ελέγξει αυτά που λέγονται, ο κ.Τριανταφυλλίδης είπε ότι ο Παγκύπριος Δικηγορικός θα επιληφθεί του θέματος την Πέμπτη. Επανέλαβε ότι ο ίδιος ήδη κατήγγειλε τον Νίκο Κληρίδη. «Ο Πρόεδρος δεν θα ήταν καλό να παρέμβει τώρα, ωστόσο παρέμβαση θα μπορούσε να κάνει ο Υπ.Δικαοσύνης».

Στο βίντεο πιο πάνω, ολόκληρη η παρέμβαση του Κρις Τριανταφυλλίδη στις Τομές στα Γεγονότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα