Οργή ψαράδων για τα γρι-γρι - Πώς απαντά ο Ν.Κουγιάλης

"Στράγγισαν" οικονομικά, δηλώνουν οι ψαράδες. Το απόγευμα αποφάσισαν ότι εάν δεν εισακουστούν θα διαμαρτυρηθούν έξω από τη Βουλή στις 10 Οκτωβρίου, ενώ προειδοποιούν ότι θα κλείσουν τα λιμάνια και θα σπεύσουν σε διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό.

Η συντεχνία τους πνέει μένεα κατά του Υπουργού Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της παγκύπριας Συντεχνίας Ψαράδων, Χριστόδουλο Χαραλάμπους, "Δεν κράτησε το λόγο του για τα θέματα του γρι γρι. Μας είπαν ότι θα ελέγχεται, δεν θα παρανομεί και ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι αν θιχθεί το εισόδημά τους έστω και 1 ευρώ εγώ θα το σταματήσω".

Όπως ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, "Τα γρι γρι σήμερα υπολειτουργούν. Το ένα έχει ήδη αποσυρθεί και γενικά δεν έχει επηρεαστεί το εισόδημα των αλιέων ούτε κατά 1 ευρώ".

Οι ψαράδες αντικρίζουν με ανησυχία την ερευνητική άδεια που δόθηκε σήμερα για την κόκκινη γαρίδα. Το αλιευτικό θα δραστηριοποιείται για έξι μήνες σε απόσταση πέραν των 7,5 χιλιομέτρων από τις ακτές. Την ίδια ώρα, διαμαρτύρονται και για την επέκταση της αλιευτικής περιόδου για τις τράτες κατά ένα περίπου μήνα.

"Ο κόσμος είναι σε αναβρασμό, σε απόγνωση δλδ εμείς προκαλούμε οποιονδήποτε να έρθει εκεί μπροστά μας και να πει ότι είναι ψέματα" ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους.

"Πιθανό να διαμαρτύρονται επειδή τα τελευταία χρόνια τους έχουμε παραχαϊδέψει. Το πιο καλό πράγμα που έχουν να κάνουν είναι να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' αυτή την κυβέρνηση" τόνισε ο κ. Κουγιάλης.

Ο Νίκος Κουγιάλης επικαλέστηκε τη μείωση του αλιευτικού στόλου από 500 σε 320 σκάφη, τα τελευταία χρόνια με κόστος έξι εκατομμυρίων ευρώ και τις ενισχύσεις εκατομμυρίων ευρώ προς τους αλιείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα