Οργή πατέρα για το απειλητικό email – «Παίζετε με την ψυχή των παιδιών μας»

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε μεταξύ των γονέων λόγω του απειλητικού μηνύματος σε σχολεία της Κύπρου.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας, Μαρίνα Ιωάννου – Χασάπη, ενώ παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και πατέρας τεσσάρων παιδιών στην Πάφο.

Αρχικά ανέφερε πώς έλαβαν το ηλεκτρονικό μήνυμα από τις πρωινές ώρες. «Ενημερώσαμε την Αστυνομία από την ίδια στιγμή».

Διαβάστε ακόμη: Αστυνομία: Ζήτησε τη συνδρομή της Interpol και Europol για το απειλητικό email

Συμπλήρωσε πώς πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Αρχηγείο Αστυνομίας στην παρουσία του Αρχηγού. «Έχουμε συνεχή επικοινωνία με την Αστυνομία και γίνονται έλεγχοι στα σχολεία».

Ερωτηθείς για τα παράπονα από γονείς για την ενημέρωση που είχαν σχετικά με το περιστατικό, ανέφερε ότι υπάρχουν πρωτόκολλα στα σχολεία. Δεν τίθεται θέμα να μην έχουν ενημερωθεί σωστά τα σχολεία».

Σημείωσε ότι προείχε η ασφάλεια των παιδιών και η διασφάλιση σωστών ενεργειών. «Το κάθε σχολείο είναι κάτι διαφορετικό. Δεν μπορούμε να χειριστούμε όλα τα σχολεία με τον ίδιο τρόπο. Δεν θα ήταν σωστό».

Ο κ. Παναγιώτης μιλώντας στην εκπομπή  ανέφερε, «σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν από άλλα άτομα και όχι από τα σχολεία. Έχω τρία μωρά στο δημοτικό. Πήρα τηλέφωνο το Υπουργείο Παιδεία και μου είπαν ότι είναι παράνομο να πάρω τα παιδιά μου από το σχολείο».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το άλλο του παιδί βρίσκεται στο Γυμνάσιο. «Στην αρχή μας είπαν πώς δεν έφτασε στο Γυμνάσιο το μήνυμα. Τώρα με πήρε το παιδί μου τρομοκρατημένο για να μου πει ότι τους έβγαλαν έξω από το σχολείο για άσκηση για σεισμό».
Τόνισε ότι αυτό ήταν μια οδηγία του Υπουργείου.

Απαντώντας στις αναφορές τις Γενικής Διευθύντριας, ανέφερε ότι «παίζετε με τέσσερις ψυχές και άλλες τόσες χιλιάδες παιδιά. Δεν αναλαμβάνεται τις ευθύνες σας. Δεν ενημερώσατε τους γονείς».

Η κα. Ιωάννου απάντησε πώς υπάρχουν πρωτόκολλα που ακολουθούνται από τα σχολεία. «Για εμάς το κάθε σχολείο έχει τη μοναδική δική τους σημασία. Δεν μπορούμε να χειριζόμαστε όλα τα σχολεία με μια ανακοίνωση προς τους γονείς».

Διαβάστε επίσης: Μαζικά απειλητικά email σε σχολεία – Καθησυχάζει η Αστυνομία (BINTEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οργή, – Παίζεται,orgi, – paizetai