Ορατός ο κίνδυνος να μην ανοίξουν σχολεία- Τη Δευτέρα αποφάσεις

Νέα συνεδρίαση συγκαλούν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις τη Δευτέρα, στον απόηχο του χθεσινού ναυαγίου της συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ, θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές συνεδριάσεις της κάθε συντεχνίας τη Δευτέρα και στη συνέχεια θα συγκληθεί κοινή συνεδρίαση των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Όπως μάς αναφέρθηκε, στην κοινή συνεδρίαση αναμένεται να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα και να

αποφασιστεί κλιμάκωση των μέτρων.

Όσον αφορά στη δυναμική κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών, αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πιο πιθανό το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο Φ. Φυλακτού ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε κάποια επικοινωνία με τις οργανώσεις μετά το αρνητικό αποτέλεσμα του χθεσινού διαλόγου. Μάλιστα, έκανε λόγο για «κλείσιμο της πόρτας του διαλόγου από πλευράς Υπουργού Παιδείας».

Τέλος, τόνισε ότι και οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν πλήρη ομοφωνία και ενότητα στις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του σήμερα στο Πρωτοσέλιδο, ο Γιάννος Σωκράτους, εκ μέρους της ΟΕΛΜΕΚ, ανέφερε ότι στις 23 Ιουλίου θα συνέλθουν τα κεντρικά διοικητικά συμβούλια, προκειμένου να δουν πώς διαφοροποιούνται τα μέτρα σε κάθε βαθμίδα. Αργότερα θα συνέλθουν όλα τα διοικητικά συμβούλια, για να εγκρίνουν τις προτάσεις, συμπλήρωσε ο κ. Σωκράτους.

Να θυμίσουμε ότι σε αδιέξοδο κατέληξε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι φίλοι εκπαιδευτικοί εμμένουν στις απόψεις τους, δηλαδή να αποσυρθούν οι προτάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, να πάμε ξανά στις 2 Ιουλίου, να ξεκινήσουμε τη στελέχωση από μηδενική βάση, για να τα ξαναδούμε όλα στα πλαίσια του εξορθολογισμού. Έχουμε πει ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο. Έχουμε προχωρήσει τη στελέχωση στη βάση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήδη έχουν βγει οι πρώτες μεταθέσεις. Αύριο ολοκληρώνονται. Είμαστε πρόθυμοι να τα συζητήσουμε όλα στο τραπέζι του διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου και των τεσσάρων προτάσεων του Υπουργικού, στα πλαίσια του εξορθολογισμού και των υποδείξεων του Γενικού Ελεγκτή», ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, μετά την έκτακτη συνεδρία τους, σε ανακοίνωση ανέφεραν: «Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης οδήγησε σε ναυάγιο την πρωτοβουλία των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε στον χώρο της Εκπαίδευσης, εξαιτίας της αδιαλλαξίας που επέδειξε από την αρχή της σημερινής συνάντησης. Παρά τις επίμονες προσπάθειες των ηγεσιών των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και της ευελιξίας που αυτές επέδειξαν, θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου συγκεκριμένες εισηγήσεις για υπέρβαση του αδιεξόδου, τελικά δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθούν τα χειρότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα