Ώρα στέψης για την Μπάγερν Μονάχου

Ουσιαστικά η υπόθεση-τίτλος στην Bundesliga φέτος κρίθηκε από νωρίς, καθώς η -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος- Μπάγερν Μονάχου είχε ήδη αποκτήσει προβάδισμα 11 βαθμών από τους «διώκτες» της με την ολοκλήρωση του α΄ γύρου και το διεύρυνε ακόμη περισσότερο μετά τη χειμερινή διακοπή. Έτσι, από ένα σημείο και μετά το ερώτημα που απασχολούσε όσους ασχολούνται με το γερμανικό ποδόσφαιρο δεν ήταν πια το «αν» οι Βαυαροί θα κατακτούσαν τον τίτλο, αλλά το «πότε»... Η ώρα αυτή έφτασε, καθώς τις προηγούμενες

δύο αγωνιστικές η ομάδα του Γιουπ Χάινκες μπορούσε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια με συνδυασμό αποτελεσμάτων, κάτι που δεν κατέστη δυνατό. Τώρα, όμως, απομένουν έξι «στροφές» για το τέλος και η "FCB" απολαμβάνει ήδη διαφορά 17 βαθμών από την δεύτερη Σάλκε. Αυτό σημαίνει ότι η Μπάγερν Μονάχου έχει την δυνατότητα, με εκτός έδρας νίκη επί μιας άλλης ομάδας από τη Βαυαρία, της Άουγκσμπουργκ, να πανηγυρίσει το Μεγάλο Σάββατο (7/4, 16:30) τον έκτο διαδοχικό και συνολικά 28ο τίτλο της Ιστορίας της στην Bundesliga.

Στο μεταξύ, η -δεύτερη της βαθμολογίας- Σάλκε αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Αμβούργο που... φλερτάρει πλέον με τον υποβιβασμό, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση ανάμεσα στη Λειψία και τη Λεβερκούζεν, με την οποία ολοκληρώνεται την Δευτέρα η 29η ημέρα, καθώς οι δύο ομάδες δίνουν «μάχη» για μια θέση στην πρώτη τετράδα που δίνει το «εισιτήριο» για τους ομίλους του νέου Champions League.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στην Bundesliga:

Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 6/4

Κολωνία-Μάιντς 7/4

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 7/4

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 7/4

Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 7/4

Αμβούργο-Σάλκε 7/4

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 8/4

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Χοφενχάιμ 8/4

Λειψία-Λεβερκούζεν 9/4

Keywords
Τυχαία Θέματα