Ομόνοια: Το χάντικαπ για την ερχόμενη σεζόν

Από τη στιγμή που το θέμα προπονητή στην Ομόνοια μπαίνει στην τελική ευθεία, είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνεται και μια πρώτη κουβέντα για τις επερχόμενες προγραμματικές κινήσεις.

Και εδώ προκύπτει μια θετική παράμετρος για τον όποιο εκλεκτό της διοίκησης των «πρασίνων» για τον πάγκο της ομάδας, που αφορά στον υφιστάμενο κορμό παικτών του ρόστερ. Και είναι γενικά παραδεκτό ότι, μέσα σε όλα τα προβλήματά της, η Ομόνοια έχει καταφέρει στη φετινή σεζόν να φτιάξει ένα ποιοτικό, με ικανοποιητικό, μάλιστα, μέσο όρο ηλικίας κορμό παικτών, πάνω στον οποίο μπορεί

να βασιστεί ο νέος προπονητής, για να κάνει τον προγραμματικό του σχεδιασμό το καλοκαίρι.

Δείγμα οι διεθνείς
Ένα καλό δείγμα τού πολλά υποσχόμενου κορμού παικτών που διαθέτει η Ομόνοια αποτελούν οι έξι Κύπριοι διεθνείς που βρίσκονται με την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ήδη οι Μαργκάσα, Κατελάρης και Φιλιώτης πρόλαβαν και έκαναν ντεμπούτο με το εθνόσημο στο στήθος στο φιλικό της περασμένης Τετάρτης με το Καζακστάν, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν οι πιο παλιοί, Χριστοφή, Παναγή και Ρουσιάς. Σ’ αυτή την κατηγορία θα πρέπει να εντάξουμε και τον νεαρό τερματοφύλακα Ανδρέα Χριστοδούλου, που αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων. Και γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η Ομόνοια έχει την υποδομή να χτίσει πάνω σ’ αυτούς, με την κατάλληλη ενίσχυση που θα γίνει στο ρόστερ, με απώτερο στόχο να μπορέσει η ομάδα να κάνει το βήμα, που ψάχνει εδώ και χρόνια, προς τα πάνω. Επιπλέον, στο ρόστερ της Ομόνοιας συμπεριλαμβάνονται οι διεθνείς με την Μπουρκίνα Φάσο, Τουρέ και Αζίζ, ο Ισλανδός Άρνασον, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί ότι στον προχθεσινό αγώνα της Εθνικής του με αντίπαλο το Κόσοβο, αγωνίστηκε βασικός και συνεπώς δηλώνει έτοιμος να τεθεί και στη διάθεση του Άκη Ιωακείμ, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Τέλος είναι και ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι, Καρλίτος.

Σωστές επιλογές
Βεβαίως, το στοίχημα για την Ομόνοια δεν σταματά μόνο στη μαγιά, στον κορμό των παικτών. Αυτό μπορεί να συνέβαινε και σε προηγούμενες χρονιές, έστω και σε μικρότερο βαθμό. Συνεπώς, η ουσία για τον Σύλλογο είναι να εξεύρει επιτέλους τη φόρμουλα σωστής οργάνωσης και λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό σε εξέλιξη και πλέον απομένουν οι τελικές αποφάσεις, που θα πρέπει να αποδειχθούν και σωστές. Βαρύνουσας σημασίας είναι η απόφαση για τον νέο προπονητή, που αναμένεται να ληφθεί χρονικά πρώτη, ενδεχομένως και την εβδομάδα που μπαίνει αύριο. Φαβορί παραμένει ο Πάμπος Χριστοδούλου, αλλά στη συνεδρία της Δευτέρας θα τεθούν επί τάπητος και άλλα 1-2 ονόματα προπονητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα