Ομόνοια: Θωρακίζεται περισσότερο για την αντεπίθεση

Η Ομόνοια τελείωσε τον Α’ γύρο του πρωταθλήματος με αρνητικό γενικό συντελεστή τερμάτων (11-12) προκαλώντας ερωτηματικά για τη μελλοντική της πορεία.

Ερωτηματικά που μεγάλωσαν από τη δύσκολη νίκη (1-0) επί του Οθέλλου και την ήττα από την Ανόρθωση (1-2) στα δύο πρώτα παιχνίδια του Β’ γύρου.. Ωστόσο, μετά τη νίκη επί της Σαλαμίνας (3-0), όλα άλλαξαν, όχι βεβαίως δια μαγείας, αλλά δια σκληρής δουλειάς που απέφερε καρπούς. Ο Κώστας Καϊάφας βγήκε μπροστά, αναδιάρθρωσε το ρόστερ της ομάδας και με πολλή δουλειά, η Ομόνοια βρίσκεται σήμερα σε τροχιά ελπίδας.Συγκριτικά,

με τον αρνητικό γενικό συντελεστή τερμάτων (11-12) του Α’ γύρου, η Ομόνοια έχει στα 6 παιχνίδια του Β γύρου, συντελεστή τερμάτων 11-4, μετατρέποντας τον γενικό συντελεστή της σε 22-16. Υπάρχει, δηλαδή, βελτίωση τόσο επιθετικά (πέτυχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε μόλις έξι παιχνίδια αντί έντεκα που χρειάστηκε στον Α’ γύρο, σκοράροντας σχεδόν 2 γκολ/παιχνίδι, αφού ο μ.ο. της είναι 1,84/παιχνίδι), όσο και αμυντικά, καθώς έχει δεχθεί μόλις 4 τέρματα (0,66/παιχνίδι), τα οποία αν απομονώσεις και τα εξετάσεις, διαπιστώνεις ότι μόνο ένα από αυτά προήλθε σε κανονική ροή παιχνιδιού και τα υπόλοιπα τρία από στατική φάση (δύο από εκτελέσεις φάουλ και ένα από κόρνερ). Ακόμη και εκείνο που δέχθηκε σε ροή παιχνιδιού, προήλθε από το φοβερό λάθος του Μορέιρα στο παιχνίδι με την Ανόρθωση.Τώρα με την προσθήκη των Ρουνιέ και Γκουλόν, ο ανασταλτικός μηχανισμός της Ομόνοιας, αποκτά ποιότητα, δύναμη και κυρίως ύψος. Θωρακίζεται περισσότερο και ετοιμάζεται για την τελική της αντεπίθεση. Τα παιχνίδια που ακολουθούν με Δόξα και Αγία Νάπα προσφέρονται για το 2χ2 και αυτό θα επιδιώξει η Ομόνοια, πριν πάει στην τριάδα των ντέρμπι, με Απόλλωνα, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα