Ομόνοια, Σκέμπρι και στο βάθος ΑΠΟΕΛ!

Αυτό που λίγοι γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό, άρχισε να διαδίδεται αστραπιαία τις τελευταίες μέρες. Η φημολογία άφησε τη θέση της σε παρασκηνιακά σχόλια των ΜΜΕ και, το τελευταίο 24ωρο, άρχισε να παρουσιάζεται σαν κεντρική είδηση σε κάποια από αυτά. Πλέον, είναι ευρέως γνωστό ότι ο Αντρέ Σκέμπρι έχει προσεγγιστεί από ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη νέα

περίοδο.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, δεν ήταν απλά μια φιλολογική συζήτηση, αλλά τέθηκαν επί τάπητος συγκεκριμένοι αριθμοί και χρονική διάρκεια συμβολαίου.

Κατ' αρχήν, οφείλουμε να τονίσουμε πως αν όντως ο ΑΠΟΕΛ έχει προσεγγίσει τον Μαλτέζο επιθετικό, είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει. Όπως έχει δικαίωμα η κάθε ομάδα να μιλήσει με οποιονδήποτε παίκτη του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται με το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Εγείρεται όμως μια ηθική ένσταση, η οποία έχει να κάνει με τη χρονική στιγμή που επέλεξε να μιλήσει (όχι για πρώτη φορά) με τον ποδοσφαιριστή, λίγες μέρες πριν το ντέρμπι «αιωνίων».

Το θέμα μας, όμως, δεν είναι ο ΑΠΟΕΛ και το ενδιαφέρον-πρότασή για τον Σκέμπρι, αλλά η στάση της ίδιας της Ομόνοιας. Είναι περιττό να αναφέρουμε τους λόγους που επιβάλλεται να παραμείνει ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα, όχι μόνο για την επόμενη σεζόν αλλά για τα επόμενα χρόνια. Οι αριθμοί είναι εκεί και... μιλάνε από μόνοι τους. Όπως και η στάση του ίδιου του παίκτη. Με κάθε ευκαιρία εκφράζει (με λόγια και πράξεις) το δέσιμό του με τον σύλλογο και τον κόσμο, καθώς και την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η λογική λέει πως αυτή τη στιγμή ο αρχισκόρερ της Ομόνοιας βρίσκεται μπροστά σε ένα οικονομικό δίλημμα. Η διαφορά της πρόταση της διοίκησης και των απαιτήσεων του Σκέμπρι (20+ χιλιάδες ευρώ) είναι κατά πολύ μικρότερη από τη διαφορά στην οικονομική πρόταση που φέρεται να έκανε ο ΑΠΟΕΛ και των χρημάτων που ζητάει ο ποδοσφαιριστής για να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Ομόνοια.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μαλτέζος επιθετικός, καλώς ή κακώς, δύσκολα θα βάλει νερό στο κρασί του. Δύσκολα θα ρίξει τις απαιτήσεις για να βρεθεί κάπου στη μέση με τη διοίκηση του «τριφυλλιού». Ουσιαστικά, η μπάλα είναι στα πόδια της διοίκησης. Με τα υφιστάμενα δεδομένα, φαίνεται πως ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσει τον 29χρονο επιθετικό είναι να ανεβάσει την προσφορά της. Και το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής: είναι διατεθειμένη η διοίκηση να δώσει κάτι παραπάνω για να κρατήσει τον παίκτη ή όχι;

Η ώρα των πράξεων

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να βρεις ποδοσφαιριστές με τη συνέπεια που παρουσιάζει ο Σκέμπρι στο σκοράρισμα, τη σταθερότητα στην απόδοσή του και φυσικά την αφοσίωσή του στον σύλλογο. Πέραν όμως του αγωνιστικού, εξίσου βασική παράμετρος είναι και το γόητρο. Οι φίλοι της Ομόνοιας δεν θέλουν να σκέφτονται πως θα γίνουν για ακόμα ένα καλοκαίρι θεατές στο ίδιο έργο και να δουν ακόμα έναν παίκτη-κλειδί να αποχωρεί από το «Ηλίας Πούλλος». Πόσω μάλλον όταν υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακομίσει κι αυτός στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων. Οι δημόσιες τοποθετήσεις περί κοινής επιθυμίας των δύο πλευρών να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία δεν είναι αρκετές. Η διοίκηση καλείται να βάλει όλα τα δεδομένα στη ζυγαριά και να καταλήξει άμεσα στην τελική της απόφαση, πριν να είναι αργά (όπως έγινε με την περίπτωση Γιώργου Εφραίμ). Αν πραγματικά θέλει να κρατήσει τον Αντρέ Σκέμπρι για την επόμενη σεζόν ή και για τα επόμενα χρόνια, έχει ένα και μοναδικό τρόπο να το δείξει.

Θα κριθούν εκ του αποτελέσματος

Από την άλλη, αν για οποιοδήποτε λόγο χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Η ζωή για την Ομόνοια θα συνεχιστεί και χωρίς τον Σκέμπρι και ο Νίκος Νταμπίζας, σαν ο καθ’ ύλην αρμόδιος, θα αναλάβει το βάρος να καλύψει το κενό που θα αφήσει πίσω του ο Μαλτέζος επιθετικός. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Και στο τέλος της ημέρας, θα κριθεί και αυτός αλλά και η διοίκηση για τις επιλογές τους, όποιες και να είναι αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα