Ομόνοια: Πήρε άριστα στον άξονα

Στον αρχικό του σχεδιασμό ο Κώστας Καϊάφας επέλεξε να αγωνιστεί με τον Μαργκάσα στον άξονα δίπλα από τον Οικονομίδη και τον Λεάντρο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Με την πάροδο 25 λεπτών ο Κύπριος τεχνικός διέκρινε δυσκολίες στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς η Ανόρθωση έβρισκε συνεχώς διαδρόμους προς την εστία του Παναγή και δυσκολευόταν το έργο των ποδοσφαιριστών στον επιθετικό τομέα. Εξ αρχής οι επιλογές μπορεί να θεωρούνται σωστές αφού ο Μαργκάσα με τα τρεξίματα του θα βοηθούσε την αναχαίτιση των επιθέσεων του αντιπάλου και ο Λεο με την εμπειρία του θα κάλυπτε με επιτυχία το

αριστερό άκρο. Ωστόσο δεν «έπιασε» στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ο Κώστας Καϊάφας μετατόπισε στο αριστερό άκρο τον Μαργκάσα και τον Λεάντρο δίπλα στον Οικονομίδη.

Η ικανότητα του να κρατήσει μπάλα και να μαρκάρει σωστά έκανε πιο παραγωγική την λειτουργία της Ομόνοιας στο χώρο του κέντρου. Από το χρονικό σημείο της μετατόπισης του Λεάντρο στον άξονα η Ομόνοια κέρδισε ολοκληρωτικά την μάχη του κέντρου με την Ανόρθωση να ψάχνει κυρίως από τα πλάγια να επιτεθεί, εκεί όπου οι Ράμος και Μαργκάσα έκαναν σπουδαία δουλειά. Έτσι με τις κινήσεις αυτές ο Καϊάφας κέρδισε το χώρο του κέντρου και η Ομόνοια πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες τις εμφανίσεις, με εξαίρεση τα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα