Ομόνοια: Μέγα πάθος απ’ όλους

Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερα χαρίσματα για να αντιληφθεί το κλίμα που επικρατεί στην Ομόνοια ένα 24ωρο πριν τον επαναληπτικό αγώνα με την Μπρόντμπι.

Η λέξη πάθος είναι το κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο της Ομόνοιας. Η αισιοδοξία ότι στο τέλος, η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει στον στόχο της, που είναι η πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ, είναι διάχυτη και όλοι αναμένουν με ανυπομονησία τον αυριανό επαναληπτικό κόντρα στους Δανούς.

Ο κόσμος εδώ και ημέρες έχει δώσει το σύνθημα και αύριο το ΓΣΠ

αναμένεται να «σείεται» από τον παλμό που θα δώσει. Κάτι το οποίο αναγνωρίζουν άπαντες στο «τριφύλλι», γι’ αυτό και έχουν έναν ακόμα σοβαρό λόγο για να εξασφαλίσουν αύριο την πρόκριση. Να δώσουν στον κόσμο τους τη χαρά που τόσο πολύ έχουν στερηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και να δουν την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Στο «Ηλίας Πούλλος», ο Κώστας Καϊάφας, όλες αυτές τις ημέρες, προσπάθησε να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του προσγειωμένους, μετά την εκτός έδρας λευκή ισοπαλία, αλλά και να τους τονίσει ότι στο παιχνίδι θα χρειαστεί εκ μέρους τους αρκετή υπομονή και επιμονή. Όπως τους τόνισε χαρακτηριστικά, ο κόσμος θα κάνει το καθήκον του, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προσθέσει πίεση στους ίδιους.

Ευχής έργον θα είναι το γρήγορο γκολ το οποίο θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών. Κάτι τέτοιο θα λύσει τα πόδια τους και ταυτόχρονα θα προσθέσει αφόρητη πίεση στους Δανούς. Είναι δεδομένο ότι οι φιλοξενούμενοι θα παρουσιαστούν στο ΓΣΠ δίνοντας μεγάλη έμφαση στη μεσοαμυντική τους γραμμή, αφού κύριο μέλημά τους θα είναι να μη δεχτούν γκολ. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να… «κτυπήσουν» στην αντεπίθεση, ώστε να πάρουν αυτοί το πάνω χέρι.

Στην Ομόνοια γνωρίζουν ότι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της Μπρόντμπι βρίσκεται στο ναδίρ, μετά την τρίτη σερί ήττα που δέχτηκαν στο πρωτάθλημα και που άφησε την ομάδα στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα χωρίς βαθμό. Και ακριβώς πάνω σε αυτό το στοιχείο θα προσπαθήσουν να κτίσουν ώστε να πάρουν την πρόκριση.
Ο Κώστας Καϊάφας τονίζει συνεχώς τις λέξεις υπομονή, επιμονή και πάθος. Προαναφέραμε ότι ευχής έργον θα ήταν το γρήγορο γκολ, ωστόσο εάν αυτό δεν έρθει δεν θα είναι το τέλος του κόσμου και ούτε υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Άλλωστε όπως ο ίδιος τονίζει συνεχώς, εάν η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, το γκολ σε κάποια στιγμή θα έρθει.

Οι σκέψεις του κόουτς
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Παναγή και στο κέντρο της άμυνας οι Ρούνιε, Λομπιανίτζε. Αριστερά ο Μαρκάσα και δεξιά, μετά την τιμωρία του Ράμος, ο Δημητρίου έχει τον πρώτο λόγο, εκτός και αν χρησιμοποιηθεί ο Λομπιανίτζε, που είναι η φυσική του θέση. Σε αυτή την περίπτωση στο κέντρο της άμυνας θα πάρει θέση ο Μεντί, σενάριο που για την ώρα, όμως, φαντάζει απομακρυσμένο.
Στο κέντρο, με δεδομένο ότι ο Ερόλ Γκουλόν δεν προλαβαίνει, ο Μπεμπέ θα αγωνιστεί δίπλα στον Οικονομίδη και ο Νούνο Ασσίς θα αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος. Στα «φτερά» ο Σκέμπρι αριστερά και ο Φοφανά δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Σέρινταν.

Keywords
Τυχαία Θέματα