Ομόνοια: Καλύτερη άμυνα… και στο «αιώνιο»

Η Ομόνοια σε έξι παιχνίδια για τα play off του πρωταθλήματος είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για την δεύτερη φάση, την ίδια ώρα που διαθέτει και την καλύτερη άμυνα από τις έξι ομάδες.


Οι πράσινοι βελτιώθηκαν στην πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος και βρίσκονται στην 3η θέση του πρωταθλήματος η οποία οδηγεί στην Ευρώπη που είναι και ο στόχος της ομάδας στην φετινή σεζόν. Η άμυνα βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και σε έξι συνεχόμενα ντέρμπι δέχθηκε μόλις πέντε γκολ,

ενώ δυο φορές κράτησε ανέπαφη την εστία της (Με Ερμή και Απόλλων). Με τα πέντε γκολ που έχει δεχθεί, διαθέτει την καλύτερη αμυντική γραμμή από τις έξι ομάδες του πρώτου γκρουπ για την δεύτερη φάση του πρωταθλήματος.

Η Ομόνοια στο Σαββατιάτικο αιώνιο ντέρμπι θέλει να συνεχίσει την καλή της αμυντική παρουσία, έτσι ώστε να έχει αρκετές πιθανότητες να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο. Η επιστροφή του Γκουλόν δίνει επιπλέον λύση στο κέντρο της άμυνας ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί πλάι στον Ρούνιε. Οι δυο τους έδειξαν να τα βρίσκουν στο κέντρο της άμυνας, με τον Γκουλόν να δείχνει ικανότητες να αγωνιστεί και μπροστά από την άμυνα, αφού ξέρει να κρατήσει μπάλα και να μοιράσει παιχνίδι. Εάν ο Κώστας Καϊάφας κρίνει ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στο χώρο του κέντρου, τότε ο Γάλλος θα πάρει θέση στο κέντρο και το αμυντικό δίδυμο θα παραμείνει το ίδιο(Ρούνιε-Λιομπζιανίτσε).

Η βαθμολογία των Play off:
Ομόνοια 8-5 11
Ανόρθωση 13-9 10
ΑΕΚ 8-6 10
ΑΠΟΕΛ 10-7 9
Απόλλων 6-9 5
Ερμής 4-13 4

Keywords
Τυχαία Θέματα