Ομόνοια: Γιατί όχι Γκολούν… και όσο αντέξει!

Από τις αρχές της εβδομάδες έγινε γνωστό ότι ο Φυλακτού θα παραμείνει στα «πιτς» για το μεθαυριανό μεγάλο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ενώ για τον Ρόντρι ξέραμε πως δεν είναι σε θέση να πάρει φανέλα βασικού και στην καλύτερη θα είναι στον πάγκο.

Έτσι άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν τα διάφορα σενάρια για το ποιος θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα πλαισιώσει τους Οικονομίδη και Νούνο Ασίς στη μεσαία γραμμή. Μετά τον αγώνα κυπέλου της περασμένης Τετάρτης και το ντεμπούτο του Ερόλντ Γκουλόν, ήρθε να προστεθεί άλλο ένα σενάριο. Αυτό της χρησιμοποίησης του Γάλλου μέσου στο αρχικό σχήμα, παρά το

γεγονός ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο. Αυτή φαντάζει αν είναι το μοναδικό σενάριο που δεν θα αναγκάσει τον Κώστα Καϊάφα να προβεί σε περαιτέρω, κυρίως εσωτερικές. Ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του του Λεάντρο ή του Μαργκάσα στη μεσαία γραμμή θα φέρει αλυσιδωτές αλλαγές στην αμυντική τετράδα και πιθανόν να χαθεί η συνοχή που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελε ο Κώστας Καϊάφας, ειδικά κόντρα στην πιο ισχυρή επίθεση του πρωταθλήματος.

Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα πιο… τολμηρά σενάρια. Όπως η τοποθέτηση του Ασίς δίπλα από τον Οικονομίδη, σε ρόλο δεύτερου κόφτη, και η χρησιμοποίηση του Ράμος σε ρόλο δημιουργικού μέσου ή του Σκέμπρι σαν δεύτερος επιθετικός.Το… πλεονέκτημα με ΓκουλόνΜ’ αυτά και μ’ αυτά, επιστρέφουμε και πάλι στον Γκουλόν. Αν ο Γάλλος μέσος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ντέρμπι όπως το μεθαυριανό με τον Απόλλωνα, έστω και για ένα ημίχρονο και κάτι, φαντάζει να είναι ιδανική λύση για τον Κώστα Καϊάφα, ακριβώς για το λόγο ότι δεν θα χρειαστεί να ανακατέψει περισσότερο την τράπουλα του και να προχωρήσει σε κινήσεις που εμπεριέχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Αυτή η κίνηση μπορεί να δώσει και το πλεονέκτημα στον τεχνικό της Ομόνοιας να διαβάσει το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του και αποσύροντας τον Γκουλόν να ρίξει στο παιχνίδι έναν επίσης αμυντικογενή ή πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, αναλόγως από την εξέλιξη και το σκορ του ντέρμπι. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον τεχνικό της Ομόνοιας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Κώστας Καϊάφας μας εξέπληξε με τις επιλογές του, γι’ αυτό και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποιους θα εμπιστευτεί στο αρχικό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα