Ομόνοια: Είναι θέμα σέντερ φορ;

Σημεία ζωής και μάλιστα μπόλικης, έδωσε η Ομόνοια στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, αλλά το ζητούμενο είναι να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και να επιστρέψει και στις επιτυχίες και μάλιστα άμεσα. Το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την Αγία Νάπα αποτελεί μια καλή ευκαιρία για επάνοδο στις νίκες. Για να έρθουν όμως οι νίκες, θα χρειαστεί η Ομόνοια να βρει λύσεις στα τελειώματα των φάσεων.


Τόσο με τον Εθνικό όσο και με την Δόξα, που ήταν πολύ μέτρια, είχε τις ευκαιρίες της για να πάρει τη νίκη. Στο Δασάκι δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις 13 τελικές προσπάθειες

ενώ στο ΓΣΠ με την Δόξα, τα κατάφερε μετά βίας (από λάθος πάσα αμυντικού που βγήκε ασίστ) μόνο μια φορά, έχοντας μόνο 5 τελικές. Κόντρα στην Ανόρθωση, που παρουσιάστηκε αλλαγμένη προς το καλύτερο και ήταν απόλυτη κυρίαρχος, δεν κατάφερε πάλι να σκοράρει, αν και είχε 13 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 6 στον στόχο. Αριθμοί πολύ μεγάλοι για ένα ντέρμπι.

Είναι άραγε η απουσία ενός καθαρόαιμου σέντερ φορ που φταίει; Πολύ πιθανό ναι. Η Ομόνοια είχε παρόμοιο πρόβλημα και στα παιχνίδια με την Μπρόντμπι (τα δυο γκολ που πέτυχε ήταν από το σημείο του πέναλτι) ενώ η πεντάρα επί της Σαλαμίνας στην πρεμιέρα, αποτελεί, μάλλον, την εξαίρεση του κανόνα. Η Ομόνοια είχε και έχει πρόβλημα στο «κουτί» των αντίπαλων της. Ο Ποτέ δεν αντικαταστάθηκε σωστά. Ο Σέρινταν αποκτήθηκε με την προοπτική ότι θα έδενε με τον Αφρικανό και όχι ότι θα τραβούσε το κουπί του σκοραρίσματος. Ο Ιρλανδός κάνει πολλά στο παιχνίδι, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Όπως δεν το έχει και ο Σκέμπρι, αν και σκοράρει συχνά, αλλά ούτε και οι υπόλοιποι (Μπαντιμπάνγκα, Κίρμ, Ασίς).

Συνεπώς, η Ομόνοια θα πρέπει να δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει να βρει τρόπους ο Καϊάφας να φέρει κοντά στο γκολ περισσότερους παίχτες, δείγμα του οποίου είδαμε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση. Από την άλλη είναι και θέμα ψυχολογίας το γκολ και θα πρέπει και οι ίδιοι οι παίχτες να βρουν τον τρόπο να ενσωματωθούν σε ένα παιχνίδι χωρίς κλασικό φορ, που θα πρέπει να δημιουργούν (ομαδικά ή ατομικά) συνθήκες για να σκοράρουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα