Ομόνοια: Δυο σημαντικά όπλα στη φαρέτρα

Δυο ακόμα ποδοσφαιριστές βρίσκονται από χθες στη φαρέτρα του Πάμπου Χριστοδούλου ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τους Μπεντέκε και Εκίθα, οι οποίοι χαρακτηρίζονται απόλυτα σημαντικοί στην προσπάθεια που επιχειρεί η Ομόνοια για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών και στην εκπλήρωση των στόχων της.

Οι δυο ποδοσφαιριστές πήραν χρόνο συμμετοχής στο χθεσινό νικηφόρο φιλικό με τον Χαλκάνορα και έδειξαν ότι βρίσκονται κοντά στο επίσημο ντεμπούτο τους. Αμφότεροι αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα ο Βέλγος επιθετικός πρόλαβε

να στείλει μια φορά την μπάλα στα δίχτυα.

Βέβαια, το κριτήριο των δυο ποδοσφαιριστών δεν είναι ο φιλικός αγώνας με τον Χαλκάνορα και ούτε πρόκειται να αναλύσουμε την απόδοση τους. Είναι, όμως, σημαντικό και άξιο αναφοράς ότι δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε θέσεις που η Ομόνοια «πονάει», πήραν χρόνο συμμετοχής και μετρούν αντίστροφα για το ντεμπούτο τους. Στην άμυνα και στην επίθεση.

Ο Εκίθα αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως η πρώτη επιλογή του Πάμπου Χριστοδούλου για το κέντρο της άμυνας, όμως, λόγω τραυματισμού δεν αγωνίστηκε. Ο Ισπανός έρχεται σε μια περίοδο που η συγκεκριμένη γραμμή αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ομάδας και η οποία στέρησε εφτά απρόσμενους βαθμούς στην Ομόνοια. Ο Κύπριος τεχνικός ευελπιστεί και αισιοδοξεί ότι η σημαντική επιλογή του Εκίθα θα κλείσει τα μεγάλα κενά που παρατηρήθηκαν.

Όσον αφορά στον επιθετικό Μπεντέκε παρά το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει το … πολυβόλο Νταρμπισάιαρ επικρατεί και εδώ πρόβλημα. Η Ομόνοια δημιουργεί πάμπολλες ευκαιρίες, αλλά αδυνατεί να τις αξιοποιήσει. Μόνο στον αγώνα με την ΑΕΚ μετέτρεψε τις φάσεις σε γκολ και είδαμε το αποτέλεσμα. Στους υπόλοιπους τέσσερεις αγώνες οι πράσινοι σκόραραν μεν έξι φορές, όμως, δημιούργησαν πολλαπλάσιες ευκαιρίες.

Δεν γνωρίζουμε τις ικανότητες του Μπεντέκε, όμως, σαφώς και είναι θετική εξέλιξη με επιπλέον επιλογή στην επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα