Ομόνοια: Μπροστά στο «13άρι» ο Μιλόγεβιτς

Η βελτίωση της Ομόνοιας είναι σταθερή και εμφανής. Αναφορικά με την τακτική, την πειθαρχεία (εντός και εκτός αγώνων) και τη νοοτροπία. Όλα αυτά θα είχαν όμως λίγη σημασία αν η βελτίωση δεν αντικατοπτριζόταν σε πραγματικούς αριθμούς. Ο Σέρβος τεχνικός θα κοουτσάρει την Ομόνοια για 13ο παιχνίδι το απόγευμα. Μετρά 10 αγώνες πρωταθλήματος και δύο κυπέλλου. Ο απολογισμός του είναι θετικότατος. Η Ομόνοια επί των ημερών του κέρδισε τους 8 από τους 12 αγώνες, κοινώς σε ποσοστό 75%. Έφερε τρεις ισοπαλίες και έχασε μία φορά. Πέτυχε 19 τέρματα και δέχτηκε 6. Σε ό,τι αφορά

στο πρωτάθλημα, ο απολογισμός είναι έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Τα νούμερα αυτά καθ' αυτά μάλλον αδικούν τον Σέρβο τεχνικό, αφού υπάρχει σταθερή στατιστική πρόοδος στην πορεία της Ομόνοιας. Η ήττα ήρθε από την ΑΕΛ πριν 8 αγωνιστικές και 10 συνολικά αγώνες και η πρώτη και μοναδική ισοπαλία με σκορ πριν 11 αγώνες (με Παραλίμνι). Η Ομόνοια είναι αήττητη σε 9 αγώνες (7 πρωτάθλημα και δύο κύπελλο), ενώ σε αυτό το διάστημα οι δύο της ισοπαλίες είναι «λευκές», στα εκτός έδρας ντέρμπι με Απόλλωνα και Ανόρθωση.

Η άμυνα
Το «δόγμα» Μιλόγεβιτς, περί αρχής όλων απ' την άμυνα, λειτουργεί. Μετά τα «τζάμπα» γκολ με Παραλίμνι και ΑΕΛ, σε χρονικό σημείο που ο Σέρβος ακόμη έψαχνε να βρει γιατρειά, η Ομόνοια δέχτηκε μόνο ένα γκολ από οργανωμένη ενέργεια αντιπάλου (με τον Εθνικό στο κύπελλο) και ένα επίσης από την ομάδα της Άχνας στο πρωτάθλημα από κακό κοντρόλ και λάθος του κατά τα άλλα εξαιρετικού σ' όλη τη χρονιά Παναγή. Άρα, η άμυνα λειτουργεί και, για να είμαστε πιο ακριβείς, λειτουργεί καλύτερα όλη η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Οι δέκα vs δέκα
Είναι εύκολη η στατιστική σύγκριση σε σχέση με το πώς ήταν η Ομόνοια στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και πώς είναι αυτή τη στιγμή, αφού το μέτρο είναι ισορροπημένο. Δέκα αγώνες έναντι 10. Έπειτα από δέκα αγώνες η Ομόνοια ήταν 5η, ισόβαθμη με τη Νέα Σαλαμίνα που ήταν 6η. Ο απολογισμός της ήταν τέσσερεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και δύο ήττες. Είχε σκοράρει 18 φορές και είχε δεχτεί 10 γκολ. Η βαθμολογική συγκομιδή της ήταν στους 16 βαθμούς. Από το ντεμπούτο του Σέρβου τεχνικού και έπειτα από 10 αγώνες πρωταθλήματος η Ομόνοια πέτυχε 6 νίκες, έφερε τρεις ισοπαλίες και έχασε μία φορά. Μάζεψε 21 βαθμούς, ανέβηκε μία θέση, πέτυχε 14 γκολ και δέχτηκε πέντε. Συνεπώς, η Ομόνοια ανέβασε το ποσοστό νικών από το 40% στο 60%, κι έριξε τα αντίστοιχα ποσοστά ισοπαλιών-ηττών απ' το 40% στο 30% και από 20% σε 10% αντίστοιχα. Η βελτίωση στην άμυνα είναι επίσης εμφανής, αφού δέχτηκε ακριβώς τα μισά (πέντε έναντι 10). Υστερεί μαθηματικά στην επίθεση, αφού επί εποχής Μιλόγεβιτς η Ομόνοια πέτυχε τέσσερα λιγότερα (14 έναντι 18). Αυτή φυσικά είναι η εικόνα μέχρι σήμερα. Θα μεταβάλλεται σε κάθε αγωνιστική και σίγουρα η απόλυτη σύγκριση του «πριν» και του «μετά» θα μπορεί να γίνει όταν ο Μιλόγεβιτς αντιμετωπίσει όλους τους αντιπάλους που αντιμετώπισαν οι προκάτοχοί του (υπολείπονται οι Πάφος FC, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ).

Keywords
Τυχαία Θέματα