Ομόνοια: Ανασύνταξη, αναθεώρηση, αντεπίθεση

Ό,τι με κόπο έκτιζε εδώ και εβδομάδες ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και οι παίκτες, το γκρέμισαν οι ίδιοι μέσα σε 90 λεπτά. Μπορεί η ήττα από την Πάφο να μην είναι το τέλος του κόσμου, έβαλε όμως τέλος στην αντεπίθεση διαρκείας και στο αήττητο σερί και, πολύ πιθανόν, να αποτέλεσε τη χαριστική βολή στα όνειρα που έκαναν οι «πράσινοι» για να κατακτήσουν τον τίτλο. Μπορεί η διοίκηση να μην οριοθέτησε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο τεχνικός της Ομόνοιας να

μη μίλησε δημόσια επ’ αυτού, ωστόσο, το αήττητο σερί του β΄ γύρου αποτέλεσε την αφορμή για να βγάλουν τα κομπιουτεράκια οι φίλοι της ομάδας και να κάνουν υπολογισμούς… τίτλου.

Οι εμφανίσεις έφεραν πίστη στις τάξεις του κόσμου, τα αποτελέσματα έφεραν αισιοδοξία και το ψαλίδισμα της βαθμολογικής διαφοράς δημιούργησε προσδοκίες που δεν υπήρχαν πριν από μερικές εβδομάδες. Αποκορύφωμα της συσπείρωσης που χτιζόταν το τελευταίο διάστημα ήταν η προχθεσινή εντυπωσιακή εξόρμηση των φίλων της Ομόνοιας στο «Παφιακό». Η εικόνα της γεμάτης εξέδρας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε κάτι παρόμοιο.

Η απογοήτευση του κόσμου και η κατάρρευση των ονείρων τους από τη μια στιγμή στην άλλη ήταν, ίσως, το μεγαλύτερο πλήγμα για την Ομόνοια. Παίκτες και τεχνική ηγεσία δούλεψαν σκληρά για να φέρουν και πάλι τόσο πολύ κόσμο το γήπεδο. Κάτι που πολύ πιθανόν να χρειαστεί να κάνουν ξανά για να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη τους.

Όπως πρέπει να αρχίσουν να χτίζουν από την αρχή την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική που είχε η ομάδα πριν το προχθεσινό αποτέλεσμα. Ο Μιλόγεβιτς και οι παίκτες του οφείλουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να ανασυνταχθούν, να επιστρέψουν άμεσα στον δρόμο των επιτυχιών και να ξεκινήσουν μια νέα αντεπίθεση διαρκείας.

Μέχρι να τους δοθεί η ευκαιρία να σκεφτούν ή να στοχεύσουν σε κάτι διαφορετικό, πρέπει να κάνουν και αναθεώρηση στόχων. Μπορεί να μη δήλωναν ότι πάνε για πρωτάθλημα, ήταν όμως κάτι που ήθελαν πολύ και που πίστευαν ότι μπορούσαν να καταφέρουν. Στην παρούσα φάση, και με τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα, αντικειμενικός στόχος πρέπει να είναι η κατάκτησης της 3ης προνομιούχου θέσης. Και αν στην πορεία τους δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, τότε να το κυνηγήσουν.

Προτεραιότητα το κύπελλο
Στις εναπομείνασες 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο μεγάλος στόχος είναι η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Αυτό ειπώθηκε κι από επίσημα χείλη μετά την προχθεσινή ήττα. Όσο για τον θεσμό του κυπέλλου, αποτελούσε ούτως ή άλλως έναν από τους βασικούς στόχους της χρονιάς, με την τροπή που πήραν τα πράγματα, όμως στο πρωτάθλημα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για να φτάσει μέχρι τέλους και να κατακτήσει τον τίτλο. Αύριο θα κληθεί να κάνει το πρώτο, μικρό βήμα. Στόχος στο εντός έδρας παιχνίδι με την Πάφο είναι να πάρει εκείνο το αποτέλεσμα που θα της δίνει, αν όχι την πρόκριση, ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο ενόψει του επαναληπτικού, ο οποίος θα γίνει σε 15 μέρες στην Πάφο. Η κληρωτίδα έκανε τη χάρη στους «πράσινους» και δεν έφερε για αντίπαλο κάποια από τις μεγάλες ομάδες που βρίσκονται στα προημιτελικά. Πρέπει, όμως, κι αυτοί να παίξουν τον ρόλο τους και με σοβαρότητα να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα