Ομήρου:Στοχεύουμε στην έξοδο από εθνική και οικονομική κρίση

Η Ανάσταση αποτελεί πηγή αισιοδοξίας, ελπίδας και αγωνιστικότητας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Ομήρου, με μήνυμα του με την ευκαιρία του Πάσχα, τόνισε ότι ο λαός παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο στόχο για οριστική έξοδο από την εθνική, οικονομική και θεσμική κρίση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής

αναφέρει ότι ο κυπριακός Ελληνισμός για 42 σχεδόν χρόνια βιώνει τα πάθη και τα μαρτύρια της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του, προσμένοντας τη δική του ανάσταση και λύτρωση.

Στη δοκιμασία της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής, αναφέρει, προστέθηκε τα τελευταία χρόνια και η οικονομική και θεσμική κρίση.

Ο κ.Ομήρου σημειώνει πως ενώπιον αυτών των προκλήσεων, των αντιξοοτήτων και των δοκιμασιών, ο λαός μας δεν κάμπτεται και δεν υποκύπτει, και ότι με τις ανεξάντλητες δυνάμεις του αντιστέκεται σε λογικές προσαρμογής, ηττοπάθειας, μοιρολατρίας, ενσωμάτωσης και παράδοσης.

"Με άρνηση αποδοχής των τετελεσμένων του 1974, με επιμονή σε λύση δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη. Με απόρριψη των πολιτικών της λιτότητας που οδήγησαν τόσο την Κύπρο όσο και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στην κοινωνική δυστυχία. Με εμμονή σε έξοδο από την οικονομική κρίση μέσα από πολιτικές ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και κοινωνική συνοχή. Με αδιαπραγμάτευτο αίτημα για κάθαρση, εξυγίανση και αναστήλωση και επανοικοδόμηση των θεσμών. Με αναγέννηση των εθνικών και κοινωνικών προοπτικών", καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα