Ομήρου: Να εργαστούμε όλοι για την ευημερία του λαού

Μέσα σε τούτη τη δυστυχία πολλές είναι οι κοινωνικές δράσεις και οι εθελοντικές ομάδες και τα ιδρύματα που στοχεύουν στην απάμβλυνση των προβλημάτων και αποδεικνύουν πως η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευαισθησία εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κατά την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν από το προσωπικό του σώματος στον σύνδεσμο “Βαγόνι Αγάπης”.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα συλλογής και τα τρόφιμα και άλλα είδη δόθηκαν στο “Βαγόνι Αγάπης”

παρουσία της Προέδρου του, Μαρίας Ανδρέου σε μια σύντομη τελετή στο αίθριο της Βουλής. Η οξεία οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας επανέφερε στη ζωή μας την ανάγκη για διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και στη μνήμη μας τις τραγικές εικόνες των χιλιάδων συμπατριωτών μας που εκτόπισε η τουρκική εισβολή του 1974 και σχημάτιζαν ατέλειωτες ουρές στις τότε διανομές τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, ανέφερε ο Γιαννάκης Ομήρου.

“Δυστυχώς, σήμερα επανέρχονται οι ίδιες ανάγκες. Τεράστιες οι λίστες των αιτούντων βοήθειας συνανθρώπων μας στα κοινωνικά παντοπωλεία και στα διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα”, σημείωσε.

Ως Βουλή, ανέφερε ο Πρόεδρός της, στόχος τους είναι, πέραν της ετοιμότητάς τους να βοηθήσουν, η εξάλειψη της ανεργίας και της ανέχειας, η παροχή σε κάθε πολίτη, σε κάθε οικογένεια του ιερού δικαιώματος για αξιοπρεπή ζωή, για στέγη, για εκπαίδευση και φυσικά για διασφάλιση όλων των βασικών ειδών διαβίωσης. “Γι’ αυτό επανατονίζουμε πως η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης αποτελεί προσωρινή μόνο λύση. Πρέπει όλοι να εργαστούμε, ώστε η οικονομία μας πολύ σύντομα να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που θα επιτρέπουν στο λαό μας να ευημερεί και να μη χρήζει βοήθειας από τα κοινωνικά παντοπωλεία”.

Ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους στην προσπάθεια συλλογής των ειδών πρώτης ανάγκης και συνεχάρη το “Βαγόνι Αγάπης” για τη δράση του.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου σημείωσε πως είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές, στηρίζει τις οικογένειες με τρόφιμα, ρουχισμό, έπιπλα, με πληρωμή λογαριασμών, βοηθά φοιτητές που αδυνατούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και βοηθά οικονομικά ασθενείς που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία.

“Ο αριθμός των αιτήσεων αυξάνεται δραματικά και δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε όλες τις περιπτώσεις”. Η παράκλησή τους, ανέφερε η κ. Ανδρέου, απευθύνεται σε κάθε ιδιώτη, οργανισμό, υπηρεσία για να στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί το έργο του Συνδέσμου. Ευχή και δική τους, είπε, είναι η συλλογή τροφίμων να είναι προσωρινή και ο Σύνδεσμός τους να μην έχει λόγο ύπαρξης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα