Ομήρου: Άξιοι συγχαρητηρίων οι διασώστες προσφύγων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία Κύπρου και την Εθνική Φρουρά για τη διάσωση και περίθαλψη των είκοσι έξι προσφύγων από τη Συρία και το Λίβανο, που εντοπίστηκαν την Τρίτη στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

“Συγχαίρω εκ μέρους του σώματος όλους όσοι ενεπλάκησαν με θάρρος, αίσθημα ευθύνης και γνήσιο ανθρωπισμό, όχι

μόνο σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση, αλλά και στις προηγηθείσες τον περασμένο Σεπτέμβριο σε Λάρνακα και Πάφο”, είπε ο κ. Ομήρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, μόλις έλαβε σήμα κινδύνου από το πλοιάριο που βρισκόταν έξι ναυτικά μίλια ανατολικά του Πρωταρά, ενεργοποίησε το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης “Νέαρχος”, η Πολιτική Άμυνα ετοίμασε τον καταυλισμό φιλοξενίας, ενώ η Αστυνομία Κύπρου και η Εθνική Φρουρά έσπευσαν επιτόπου με πλωτά και πτητικά μέσα δίνοντας δύσκολη μάχη με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τους δυνατούς ανέμους.

Πρόσθεσε πως όταν το πλοιάριο άρχισε να βυθίζεται, σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας καθώς και της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς περισυνέλεξαν τους πρόσφυγες και τους μετέφεραν στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Εύσημα απένειμε και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, που με ευσυνειδησία ανταποκρίθηκαν στο έκτακτο κάλεσμα, και φυσικά σε όλους τους πολίτες ή οργανωμένα σύνολα που προσέτρεξαν για εθελοντική βοήθεια μεταφέροντας τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες στους διασωθέντες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε στη συνέχεια ότι τέτοιες ενέργειες αυταπάρνησης και δημόσιας ευθύνης μάς κάνουν να αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μικρή μας χώρα, που παρά τα προβλήματά της δεν κλείνει τα μάτια στο δράμα των συνανθρώπων μας.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα