Ομήρου: Απαιτείται σαφής διαπίστευση ΠτΔ για κατοχύρωση KΔ

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι στη Διάσκεψη της Γενεύης θα συμμετάσχει και με την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν είναι αρκετή για να διασφαλίσει ότι πράγματι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι παρούσα και συνεπώς μέρος της Διάσκεψης, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

"Για την αδιαμφισβήτητη κατοχύρωση συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, απαιτείται σαφής διαπίστευση του Προέδρου της Δημοκρατίας", σημειώνει ο κ. Ομήρου.

"Δηλαδή

δήλωση του Προέδρου κατά την έναρξη της Διάσκεψης και καταχώρησή της στα πρακτικά ότι παρίσταται ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πέραν της εκπροσώπησης της Ελληνικής Κυπριακής Κοινότητας. Με αναφορά στη μη επιδεχόμενη οιασδήποτε αμφισβήτησης διεθνή νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας", προσθέτει.

"Μόνο με αυτή τη σαφή παρέμβαση και συνακόλουθη διαπίστευση, η οποία θα επιβεβαιωθεί από τον παριστάμενο Γ.Γ. του ΟΗΕ, θα αποφευχθεί ο κίνδυνος απουσίας ή υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας", καταλήγει ο κ. Ομήρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα