Ομηρική ατάκα Ανδρούλλας Βασιλείου για «κλαξόν»

Μια ανάρτηση στο twitter από την πρώην Επίτροπός της Ε.Ε κα. Αντρούλλα Βασιλείου για την καθημερινή μας οδική ασυνειδησία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως για στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα η κα, Βασιλείου έγραψε: 

«Το μεγαλύτερο θράσος ! οδηγός με το μερσεντές του μου έπαιζε συνεχώς το κλαξόν ενώ περπατούσα στο πεζοδρόμιο γιατί βιαζόταν να μπαρκάρει εκείνος το αυτοκίνητο του στο πεζοδρόμιο…..Τι να πει κανείς!»

Το μεγαλύτερο θράσος ! οδηγός με το μερσεντές του μου έπαιζε συνεχώς το κλαξόν

ενώ περπατούσα στο πεζοδρόμιο γιατί βιαζόταν να μπαρκάρει εκείνος το αυτοκίνητο του στο πεζοδρόμιο…..Τι να πει κανείς!

— Androulla Vassiliou (@VassiliouEU) November 2, 2022

Υπήρξαν  χρήστες του twitter που συμπαραστάθηκαν στο «δράμα» της κας. Βασιλείου και εξέφρασαν και αυτοί με την σειρά τους αγανάκτηση για την καθημερινή  κατάσταση στους δρόμους και την ανευθυνότητα αρκετών οδηγών. Υπήρξαν όμως και άλλοι που στάθηκαν σε μια συγκεκριμένη λέξη που χρησιμοποίησε η κα Βασιλείου που όντως στην Κύπρο δεν συνηθίζεται. Πρόκειται για την λέξη «κλαξόν» ή κυπριακά «πουρού».

Πάντως σε μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο εντοπίστηκε το εξής ενδιαφέρον για την λέξη κλάξον που δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, από την αρχαία ελληνική λέξη κλάζω (κάνω θόρυβο)-  Ομηρικη λεξη. "ἀλλὰ κλάγξαντος ἄκουσαν". (Ομήρου Ιλιαδα, Ραψ. Κ, στ. 275).

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομηρική, Ανδρούλλας Βασιλείου,omiriki, androullas vasileiou