Ομιλία Τσίπρα/ΔΕΘ: Να κάνουμε την Ελλάδα δική μας ξανά

"Ιδιαίτερη χαρά και τιμή να εγκαινιάζω την 83η ΔΕΘ, την πρώτη Διεθνή Έκθεση που μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν γίνεται κάτω από τη σκιά των Μνημονίων που βάραιναν την οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης, στο Βελλίδειο.

"Διαμορφώνονται λοιπόν οι συνθήκες να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε με ασφάλεια την μεταμνημονιακή Ελλάδα,

την Ελλάδα της νέας εποχής", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στους δρόμους της πόλης.

Σημείωσε ότι όμως το ερώτημα είναι: Πώς την ονειρευόμαστε αυτήν την Ελλάδα. "Θα βγάλουμε διδάγματα από τη κρίση; Ή θα γυρίσουμε πίσω στις αιτίες που τη προκάλεσαν; Θα γυρίσουμε πίσω ή θα φύγουμε μπροστά, ανοικοδομώντας τη χώρα σε νέες βάσεις".

"Εμπεδώνοντας", υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, "μια νέα πρακτική δημοκρατικής διακυβέρνησης, δημιουργώντας ένα νέο οικονομικό μοντέλο, ανασυγκροτώντας την παραγωγή,επενδύοντας στη καινοτομία και τη ψηφιακή σύγκλιση, στη γνώση και στις νέες τεχνολογίες,καταπολεμώντας τις ανισότητες, δίνοντας ισότιμη πρόσβαση στη παιδεία και στο πολιτισμό σε όλους τους πολίτες.

"Αυτό είναι το όραμά μας για την αναγέννηση της πατρίδας μας, που σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας:Να κάνουμε την Ελλάδα δική μας ξανά".

"Μέχρι το τέλος του έτους, λοιπόν, καταβάλλουμε σε ένστολους των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και σε δικαστικούς και πανεπιστημιακούς, αναδρομικά ύψους συνολικά 1 ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ", ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα