Ομέρ Τσελίκ: Με την Αίγυπτο πρέπει να συζητήσουμε την Αν. Μεσόγειο

Κατά τη χθεσινοβραδινή ενημέρωση, μετά από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, ΑΚΡ, ο εκπρόσωπος Ομέρ Τσελίκ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι η τουρκική πρεσβεία στην Καμπούλ θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Επίσης αναφέρθηκε στην διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων με την Αίγυπτο ύστερα και από την επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα πριν από λίγες ημέρες. 

«Το γεγονός ότι έλαβε χώρα η δεύτερη διερευνητική συνάντηση (μεταξύ

της τουρκικής και της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας) στην Άγκυρα δείχνει ότι οι σχέσεις μας έχουν προχωρήσει άλλο ένα βήμα. Πέραν των διμερών μας σχέσεων χρειάζεται να μιλήσουμε για περιφερειακά ζητήματα. Οι εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη και την ανατολική Μεσόγειο είναι θέματα που πρέπει να συζητήσουμε με την Αίγυπτο. Επίσης την αποκατάσταση των σχέσεων και την πρόοδο των δυο αυτών χωρών, των δυο αδελφών χωρών για την από κοινού επίλυση αυτών των προβλημάτων. Στέλνουμε την αγάπη μας και το σεβασμό μας στον αδελφό-λαό της Αιγύπτου», είπε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Διαβάστε επίσης 

Κατάρ: Η εκμετάλλευση του αεροδρομίου της Καμπούλ θα σταματήσει

Keywords
Τυχαία Θέματα