Ομαλά λειτουργεί το πρόγραμμα Fast-Track στο Νοσ.Λευκωσίας

Καταλυτική φαίνεται να ήταν η διαμάχη Παμπορίδη-κυβερνητικών γιατρών στο ζήτημα της λειτουργίας του πιλοτικού προγράμματος ιατρείου ταχείας διαλογής και εξυπηρέτησης ασθενών, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα παρά τις δυσκολίες που είχαν αναφυεί κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας, άρχισε σήμερα με μικρές αλλαγές να λειτουργεί ικανοποιητικά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σημερινή ημέρα αντιμετωπίστηκαν πέραν των 14 περιστατικών, γεγονός που έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ευρύτερη λειτουργία των Πρώτων Βοηθειών.

Σύμφωνα με ασφαλείς

πηγές, για την εύρυθμη λειτουργία, προστέθηκαν δυο επιπρόσθετοι γιατροί ενώ προστέθηκαν στο σχεδιασμό και ενδεδειγμένες ενέργειες σε περίπτωση ανάγκης.

Πηγές εντός του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η κατάσταση κρίνεται ως ευεργετική, ωστόσο η ομαλή λειτουργία θα κριθεί τόσο εντός Σαββατοκύριακου όσο και εντός των επόμενων δυο εβδομάδων.

Το Sigmalive επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, ο οποίος σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ανέφερε "Κάθε αρχή και δύσκολη, εύχομαι και ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και στη συνέχεια".

Keywords
Τυχαία Θέματα